mynewspapers.net

Hur att reparera skumgummi skor

Hur att reparera skumgummi skor


En skumgummi sko har flexibla och vadderade skumgummi för den enda eller övre delen av skon. Över tiden, kan skumgummi spricka från frekvent användning och över böjning av skon. Om en bit av gummi sliter av helt, kan du reparera det genom att limma bit tillbaka på plats. Du kan också reparera sprickor i ytan av gummi som kommer från täta slitage.

Instruktioner

• Tvätta hela skon med vatten och skålen tvål andra mild tvål. Använd en mjuk borste eller en gammal tandborste och försiktigt skrubba områdena gummi. Skölj skon med rent vatten och en fuktig trasa. Torrt med gamla arbete handdukar. Låt skon att torka innan du gör eventuella reparationer.

• Inspektera skon efter tecken på skador. Leta efter sprickor, lös gummi bitar och alla områden där gummit kan ha kommit bort helt. Om du har någon gummi bitar som bröt sig skon, hitta där de passar på skon.

• Slipa några områden av skon med lös eller saknade gummi bitar. Sand båda sidor av gummi för bästa passform. Detta skisser upp skumgummi, så att limmet band bättre.

• Reparera saknade bitar först. Tillämpas en linje av lim på bit av gummi. Tryck på bit av gummi till skons sula. Håll bit mot skon tills limmet börjar torka.

• Sprida en linje av lim mellan lös viftar med av gummi och resten av skon. Tryck på två stycken tillsammans och hålla på plats under 60 sekunder. Om det behövs, Använd en klämma för att hålla ihop de två delarna medan limmet torkar.

• Sprida en linje av lim inuti sprickor i skumgummi ytan. Pressa de två sidorna av gummi tillsammans i två minuter. Torka bort eventuella lim som sipprar ut från sprickan med en fuktig trasa.