mynewspapers.net

Hur att reparera skärmens bakgrundsbelysning på en bärbar datorOm din Dell laptop skärmen är mörk eller du kan tydligt se vad som finns på skärmen, kan en defekt LCD bakgrundsbelysning vara problemet. Bakgrundsbelysningen är vanligtvis en lång tubulär lampa som lyser upp den bakre delen av en laptop LCD-skärmen. När lampan är defekt, visas skärmen dim eller helt svart. Reparera bakgrundsbelysningen vanligtvis kräver ersättning av bakgrundsbelysningen lampa församlingen. Bakgrundsbelysningen är relativt billiga, och ersätter en är en uppgift som de flesta människor slutföra på mindre än en timme.

Instruktioner

• Stänga Dell laptop och ta bort nätadaptern. Nära LCD-skärmen och vänds den bärbara datorn så att det är uppåt undersidan. Ta bort batteriet och hårddisk från botten av datorn.

• Vänds den bärbara datorn tillbaka och öppna LCD-skärmen. Leta upp de sex eller åtta rubber skyddshylsorna runt kanten på LCD-skärmen. Använd en skriftlärd bända ut i kragarna och exponera fångenskap skruvarna för uppvisning skärm bezel.

• Lossa skruvarna som håller bezel tillsammans. Använda skriftlärde eller en flat skruvmejsel för att bända upp främre och bakre bitar av bezel isär. Separera de två bitarna av bezel och bort yttre (framsidan) från skärmen. (Obs - vissa Dell-datorer har inte skruvar. För dessa modeller, Använd scribe att bända den bezel öppen försiktigt och separat.)

• Lossa skruvarna som håller LCD-skärmen ordentligt innanför höljet (det finns vanligen sex till åtta skruvar). Luta LCD-skärmen av skärmen inhägnad höljet och försiktigt lägga den ansikte på tangentbordet.

• Koppla video-kabeln från baksidan av LCD-skärmen. Koppla bort den lilla två eller tre stift som leder till LCD inverter ombord på basen av LCD-skärmen.

• Ta bort behållande skruvarna på baksidan av LCD-skärmen som säker bakgrundsbelysning plattan (vanligtvis grå metal) på skärmen. Bort den säkerhet från skruvhålen i tillämpliga fall. Separat bakgrundsbelysning plattan och skärmen.

• Lokalisera backlight lamp lampa på LCD-skärmen (beroende på modell). Försiktigt ta bort tejpen som innehåller backlight lamp lampa i kanalen, och ställ den åt sidan (du kommer att återanvända det senare).

• Koppla ur de leads som kör från bakgrundsbelysningen lampa glödlampan till inverter styrelsen. Försiktigt lyft slutet av bakgrundsbelysning lampan som har leads fäst och lyft lampan ur kanal. Ta bort bakgrundsbelysningen lampa glödlampan och ställ det åt sidan.

• Infoga nya bakgrundsbelysningen lampa glödlampan i kanalen och täck den med tejp du bort tidigare. Ansluta nya bakgrundsbelysningen inverter styrelse. Ersätta bakgrundsbelysning plattan, och sätt tillbaka och dra åt skruvarna för behållande.

• Rotera LCD-skärmen tillbaka till skärmen inneslutningen och justera skruven monteringshålen. Sätt behålla skruvarna och dra åt dem med Phillips skruvmejsel. Återanslut inverter board kontakten.

• Sätt tillbaka den yttre skärm bezel, och fäst främre och bakre bitar tillsammans. Sätt tillbaka fångenskap skruvarna och dra åt dem. Sätt tillbaka de rubber skyddshylsorna och tryck på dem ordentligt i skruvhålen.