mynewspapers.net

Hur att reparera skadade legering hjul

Hur att reparera skadade legering hjul


Legering hjul används på fordon för kosmetiska ändamål samt praktiska. De använda metallerna i legering hjul är förvånansvärt mjuka, och detta gör dem särskilt utsatta för skador. Stone chip kan orsaka små indrag i hjulen och dålig parkering metoder kan leda till repor och nötning. Kosmetiska skador kan lämna legering hjul ser fula, men det är fullt möjligt att renovera dem med några lätt att få material. Processen kommer att spara pengar på dyra ersättare och lämna hjulen ser lika bra som nya.

Instruktioner

• Placera trolley jack under bilen på stöttning centralpunkten i ena änden av fordonet. Höja fordonet från marken och sänka den på axlar. Upprepa processen i andra änden av fordonet tills den är helt från golvet. Ta bort alla fyra hjulen och placera dem på en stabil arbetsyta. Släppa så mycket luft som möjligt från däcken genom att trycka på nålar av ventilerna.

• Ta en bit P180-grit slippapper och gnugga över ytskador tills alla hög ställen har tagits bort. Granska hjulet för chips eller urkärnade områden och tillämpa galvaniserat polyester propp i dem med en Spackelspade plast platt kant. Låt torka i 10 minuter innan gnugga proppen ner till en slät och plan yta.

• Ta bort de repor som orsakas av den P180-grit slippapper med P320-grit slippapper. Gnugga ner resten av legering hjul med en ultrafina grade mjuk slipning pad. Detta ger en fint etsad yta för primer och färg att följa. Blåsa bort damm med en burk med tryckluft och torka hjulet rent med en lösningsmedelsbaserad avfettningsmedel. Torr med en ren trasa.

• Maskera ut kanten av däcken och sträcker sig utanför det området med maskering papper och lim, 2-tum tejp för att förhindra alltför spray. Torka ett tackel trasa över legering hjulet för att ta bort de sista spåren av damm. Applicera två ljus lager av aerosol egen etsning primer. Låt hjulen att torka i fem minuter innan gnugga över dem lätt med en mjuk slipning pad.

• Torka hjulet rent med en trasa tack innan tre hela skikt av aerosol hjul silver. Kom ihåg att lämna en fem-minuters härdning perioden mellan varje lager. Lämna lättmetallfälgar torka i ungefär två timmar innan demaskerar och montera dem tillbaka i fordonet.