mynewspapers.net

Hur att reparera skadade läder

Hur att reparera skadade läder


Det är nästan smärtsamt att se dina läder objekt skadad, om det är en instegsskydd på din favorit läder jacka eller en katt klösa på soffan vardagsrum. Men kan du reparera de flesta mindre skador själv med hjälp av en mängd olika läder reparationssatser ute. Tillverkarna av dessa kit kan hjälpa dig att hitta en bra matchning för din läder färg, som är avgörande för att göra reparationen osynlig. Många tillverkare erbjuder färgkartor på sina webbplatser, men rädd inte att ringa tillverkaren och fråga om hjälp innan du begår en produkt.

Instruktioner

• Rengör den skadade delen av läder. Vissa kit kommer med läder renare och vissa inte, men även om du måste köpa den separat, detta är ett viktigt steg. Någon damm, hår eller ströva bitar av slipade läder kommer att göra för en rörig reparation. Spraya på läder renare, Använd en mjuk trasa att arbeta renare i läder och sedan låta det torka.

• Gäller en läder prep lösning för din skadade området. Dessa ibland kommer i ett visst kit och ibland inte, men läder prep skapar en yta som andra produkter kan hålla sig till, vilket ger dig en längre varaktig reparation. Det finns vätska och aerosol typer av läder prep och antingen är bra. Spraya på det läder prep och släta över området med en mjuk trasa, så låt det torka.

• Använda läder lim att säkra någon fritt rörliga klaffar i den skadade delen. Du bör också använda lim om skadan känns svullna eller drar från stöd under den. Tryck ner platt och sedan tillämpa lim över toppen av den för att hålla det i plant läge. Limmet kommer att agera som en lapp, dra sidorna av ett litet hål mot varandra och hålla dem från rullande. Torka bort eventuellt överskott med en fuktig duk och låt limmet torka innan du fortsätter.

• Slipa försiktigt limmade skadan att jämna ut någon grov lim ställen. En fine-slippapper runt 600 grit gör jobbet.

• Om det skadade området inte är ens med det oskadade lädret tillämpas läder filler. Om du kan gnugga fingret över den och skilja mellan två, använda filler. Tillämpa den med en fingertopp, lätt sprida det över det skadade området. Torka bort överskottet med en fuktig duk och låt filler torka. Filler kan kräva mer än en ansökan för att få bästa resultat.

• Sand det skadade området igen, för att se till att spackel har skapat en slät yta.

• Dab på lite av scratch reparaturen med fingerspetsen. Scratch repair är slutprodukten och bör vara färgmatchad till din läder. Det kan vara lite mörkare eller ljusare innan det har torkat, och du kan behöva två eller tre program för att få bästa resultat med torkning mellan varje ansökan.