mynewspapers.net

Hur att reparera skadade elledningar

Hur att reparera skadade elledningar


Om du har upptäckt en skadade elektriska ledare eller kabel, förstår du förmodligen redan behovet av att reparera den. Skadade elledningar kommer inte fullgöra den avsedda. Beroende på omfattningen av skadan, kan du troligen reparera skadade ledningar själv så länge några säkerhetsföreskrifter följs. Kom ihåg att elektriska ledningar har endast ett kärna, medan kablar har flera ledningar inuti en enda slida.

Instruktioner

• Stäng av strömmen till den kabel som är skadad. Om detta görs via en brytare ruta eller genom att koppla från ett batteri, är detta ett viktigt steg för säkerhet.

• Identifiera den skadade delen. Fastställa om det finns endast en tråd eller flera ledningar inom en enda slida. Ta reda på huruvida binda koppar kärna är fortfarande intakt, och kontrollera om metallen av tråd smälts samman till en annan tråd. När en kort uppstår kan stora mängder el tvingas att flöda, faktiskt svetsning två ledningar tillsammans.

• Klipp kabeln före och efter den skadade delen och ignorera. Klipp av två inches av hölje på två exponerade ändarna av icke-skadade kabeln.

• Välj en lämplig längd på ersättning kabel och klippte av två inches av hölje från varje ände, att se till att mätaren av ersättning kabeln är samma som den som var skadad. Det skulle vara bra om färg mönster interiör sladdar ersätta kabeln var samma som den kabel du reparerar.

• Utsätter en tum av koppartråd kärna från ändarna av varje enskild tråd inuti kablarna. Det bör finnas fyra ändar som du kommer att skarva: två på avsnittet ersättning och två från avsnittet som togs bort. Ta bort den skärmning med avbitare, utan för att klippa ledning själv.

• Skarva kablarna tillsammans av sammanflätning i ändarna, noga med för att matcha liknande färger. Gör detta på båda sidor i avsnittet att repareras.

• Täcker alla exponerade koppar trådar där skarvas med minst tre lager av eltejp. Se till att alla utsatta metall ledningar omfattas tätt med eltejp, sedan täcka dem alla med ytterligare ett lager att hjälpa till att städa den reparerade delen.

• Slå på strömmen igen och testa fungerar.