mynewspapers.net

Hur att reparera skadade clear-coat

Hur att reparera skadade clear-coat


Clear-coat färgen har användningsområden på fordon och hantverk exteriörer där ett skyddande lager som overlies pigmenterad färg nedanför. Clear-coat färg, som vanligtvis har ingen färg pigment, består av harts bas som motstår UV-ljus, oxidering och blekning. Clear-coat färg levereras som standard på de flesta nya bilar som säljs idag. Fordon behålla deras bas färg mycket längre med clear-coat program. Clear-coat tjänar som den första försvarslinjen. Det absorberar de första stegen av missbruk, repor, fördärva, peeling och försämring. Reparera clear-coat kräver en enkel procedur som ersätter clear-coat utan att skada den underliggande färgen.

Instruktioner

• Parkera fordonet och rulla Fönstren upp. Tvätta fordon med hjälp av en svamp, tvål och vatten. Om skador som clear-coat är begränsad till ett lokalt område, tvätta området, ta bort all olja, smuts och vax. Torka färgen med rena handdukar. Använda rörmokare blå tejp och maskering papper till mask utanför området repareras. Om en dörr eller stötfångare panel måste clear-coat, maskera av skarv av panelen. Cover dörrhandtag, hålen, dörren vakter och trim bitar.

• Linda en bit av 1200 våt slipning slippapper runt en gummi Slipkloss. Våt sandpapper i rent vatten och börja linjer slipa den skadade clear-coat med mjuk, även. Använda cirkulära eller cross-lucka rörelse. Om clear-coat har flagnat eller skalade, sand största bitar av sedan flytta till den bättre vidhängande clear-coat. Inte spendera alltför mycket tid på ett område; Du måste ta bort bara clear-coat lager.

• Doppa sandpapper ofta i vatten, för att underlätta slipningen friktionen. Ändra bladet sandpapper när den laddas upp. Undersöka botten av sandpapper för bevis på din bil färg kommer upp. Stoppa när du se ursprungliga färg - du vill inte sand i färgen och ta bort färg lager. Använd ett medium, fast tryck, med endast den plana ytan av Slipkloss.

• Ändra bladet slipning papper att 1200-grus när du tror att du har tagit bort de flesta av clear-coat. Att hitta befintliga clear-coat, titta på området i en vinkel under starkt ljus. Clear-coat återspeglar upp från ytan. Slipa lätt med 1200-slippapper. Använda lite tunnare lack och en ren trasa för att ta bort alla slipning damm rester. Om med hjälp av en handhållen aerosol kan, skaka burken tills agitator bollen har blandade clear-coat färgen.

• Börja måla högst upp. Spraya ett tunt lager från ena sidan av det skadade området till andra sidan, med fram och tillbaka svepande rörelser. Lägg ett lager över den andra, flytta nedåt. Vänta för pälsen att torka, enligt anvisningarna. Måla en annan kappa på samma sätt. Hålla den tunn. Om du vill slipa mellan rockar, använda 1200-slippapper, men gör det mycket lätt och torka damm av med en ren handduk.

• Applicera så många lager som du vill. Tre till fyra rockar kommer att fungera bra för en fin lyster. Vänta på klarlack torka och bota under en period på minst 24 timmar. Torka av clear-coat med en torr handduk. Placera en polering pad på en pneumatisk eller elektrisk buffert. Tillämpa vissa böter polering sammansatta till buffert pad. Håll bufferten på toppen av clear-coat och arbeta din väg över den övre delen från en sida till en annan.

• Polera ett avsnitt horisontellt och sedan flytta lägre att polera ett annat avsnitt. Håll inte bufferten i ett område för länge eller riskerar du värma upp clear-coat finish. Torka området med en ren handduk och beundra glans.