mynewspapers.net

Hur att reparera rost på en smidesjärn staket

Hur att reparera rost på en smidesjärn staket


Lätt att svetsa och formbara, smidesjärn är särskilt lämpad för ett brett utbud av bygg applikationer. Det har använts för att göra allt från möbler till staket. Även Eiffeltornet sig konstruerades med en form av smidesjärn. När höll insida, är smidesjärn ganska lätt att underhålla, kräver endast grundläggande rengöring. Dock på grund av dess tendens att rosta, smidesjärn som är kvar utanför krav mer uppmärksamhet. Om ditt smidesjärn stängsel visar tecken på rost, oroa dig inte. Reparera det är en ganska enkel strävan.

Instruktioner

• Använd en trådborste eller slippapper (120-till-160-grit) att ta bort rosten. Sand eller borste området kring rost också. Om du planerar att måla hela staketet för att förhindra framtida rost, bör du sand staketet helt, ta bort gammal färg och mindre områden av korrosion. Om staketet är allvarligt rostiga, använd mer grova sandpapper, helst 80-grit eller nedan, för att ta bort den tunga korrosionen, sedan följa upp med den finare sandpapper att jämna det.

• Använd din stålull för att polera smidesjärn stängslet efter att du har tagit bort alla rost. Detta i huvudsak jämnar järn och ger dig en bättre yta som ska tillämpas din rost inhibitor och färg.

• Spraya din rost hämmare på staketet. Rust-hämmare kan hittas på nästan någon järnaffär och är allmänt billigt. Rust-hämmare ger en skyddande barriär mot fukt och fungerar som en primer för din färg.

• Måla staketet med färgen på ditt val. En blank emalj måla tenderar att ge bästa leta. Om du inte vill måla staketet, kan du välja för att använda endast de rost inhibitoren, men färgen kommer att ge det extra lagret av motstånd mot rost.