mynewspapers.net

Hur att reparera repor på glas spis spisar

Hur att reparera repor på glas spis spisar


Glas spis spisar är ett vanligt inslag på många moderna elektriska spänner och kan presentera en attraktiv, släta utseende. Värmeelementen är placerat under spishäll och är dolda och glas spishäll är oftast mörk eller svart utseende. Användning av grov kastruller, köksredskap eller mat som blir instängd eller dras över ytan på spishäll kan dock resultera i repor på spisen. Reparera repor med några verktyg som kan köpas på de flesta maskinvara eller hem reparation butiker.

Instruktioner

• Spraya rengöringsmedel avsett för glas på spishäll och torka rent med en mjuk, ren trasa. Spraya ytterligare glasrengöringsmedel på scratch och lämna den i flera minuter. Torka av överskottet rensade bort med en ren, mjuk trasa.

• Skrapa de upphöjda kanterna av scratch med platta blad av en smörkniv, ett rakblad eller ens en nagel att platta ut kanterna. Arbeta noggrant för att undvika att skapa nya repor på ytan.

• Tillämpa en stor klick av keramiska reparation grädde på scratch. Försiktigt gnugga in det i början med en ren, mjuk trasa. Tillåta krämen att tränga in i 15 minuter.

• Fukta en ren, mjuk trasa med vatten och torka försiktigt bort repair cream.

• Spraya scratch med glas renare och torka ytan ren. Upprepa vid behov tills scratch är inte längre synlig.