mynewspapers.net

Hur att reparera öppna porerÖppna porer, även känd som förstorade porer, orsakas av överflödig olja utsöndrar från porerna, som tenderar att blockera och expandera porerna. Bidragande faktorer som kan orsaka öppna porer inkluderar åldrande, genetik, solskador, brist på sömn, hormonella förändringar, felaktig kost, make-up och puberteten. Du kan minimera porstorlek med en ordentlig hudvårdsrutin och underhåll. Felaktig rengöring kan leda öppna porer till acne, pormaskar och whiteheads.

Instruktioner

• Ta bort all make-up från ditt ansikte. Om du bär smink, ren bort make-up med en make-up remover.

• Tvätta huden med deep cleanser varje dag. Använd ett rengöringsmedel som är avsedd för fet eller blandhy. Arbeta upp ett lödder i ansiktet och skölj med varmt vatten.

• Exfoliera ansiktet två gånger i veckan. Exfoliera huden med en mild scrub att ta bort döda hudceller och främja nya cell föryngring. Skura varje dag kan irritera huden.

• Torka bort smuts och olja med en sammandragande. Doppa en bomullstuss i en alkoholfri sammandragande och torka runt huden med cirkelrörelser. Sammandragande hjälper till att avlägsna överflödigt smuts och olja som rengöringsmedel kvar.

• Återfukta huden. Tillämpa en oljefri fuktkräm med Solskyddsfaktor att mjuka upp huden och skydda ditt ansikte från UV-strålar.