mynewspapers.net

Hur att reparera och göra skåpdörren nära jämnt enkelt billigt

Hur att reparera och göra skåpdörren nära jämnt enkelt billigt


Oavsett hur mycket omsorg sätter en CAB installerat i hängande dörrar skåp och att få dem raka, oddsen är de inte kommer att förbli för evigt. Problemet är oftast inte med dörrarna, om inte klimatet i köket är tillräckligt fuktiga för att förvränga det trä, men med gångjärnen. Om de är justerbara, lossa justerskruvarna ofta över tiden. Om de inte är justerbar, lossar normal användning av dörrarna ofta skruvarna hålla gångjärnen. Du kan vanligtvis räta dörrar, även om de är skev, med några grundläggande verktyg och förnödenheter.

Instruktioner

• Öppna en av de dörrar som hängande sned och dra på ytterkanten. Om gångjärnet flyttar, leta efter en justerskruv. Många skåp gångjärn är anslutna med en lös bar, och skruven måste vara tight för baren för att vara stabil.

• Placera en torped nivå på dörren och flytta dörren tills bubblan är centrerad. Dra åt lös justerskruv på endera av två gångjärn med en stjärnskruvmejsel. Stäng dörren och kontrollera att det förblir nivå när stängt.

• Dra åt några skruvar som har arbetat sig loss från konventionella gångjärn som inte har justerskruvarna. Ibland kan kommer dra åt skruvarna att räcka till på dörren hänga rakt. Om dörren är fortfarande krokiga, eller du kan inte dra åt några av skruvarna, kan du behöva återställa ett gångjärn.

• Skruva loss gångjärnet från skåpet och dörren och fyll skruvhålen med epoxispackel trä. Låt spacklet uppsättningen i ungefär två timmar och skruva sedan gångjärnet tillbaka på dörren. Håll dörren mot skåpet och nivå det med en torped. Gångjärnen bör an mot sidan av skåpet.

• Markera hålen för gångjärnen på skåpet med en penna, och sedan ta bort dörren och borra hål på varje markerar med en 1/8-tums borr. Sätta dörren tillbaka i position och driva en skruv i varje hål att hålla dörren säkert. Öppna och stänga den några gånger för att se till att det är rakt.

• Räta en skev dörr genom att göra en provisorisk takstol. Mät avståndet mellan motsatta hörn av dörren och Använd bågfil för att skära en bit 1/4-tums gängad stång som är ungefär 6 inches kortare än avståndet du mäta.

• Borra ett 3/8-tums hål i ena sidan av en 1-tums metall hörn fäste, och upprepa sedan med en andra hörnet fäste. Skruva fast fästena på insidan av dörren på motsatta hörn längs varpen så hålen vända mot varandra.

• Halvera gängstång och Anslut ena änden av varje halva i hålen i hörnet parentes. Gå med stavar med en trådad koppling, och sedan placera en mutter och bricka i ändarna av gängade stavar sticker ut hörn hakparenteserna och dra åt muttrarna med en skiftnyckel.

• Dra åt kopplingen med skiftnyckel att öka spänningen i stavar och dra dörren rakt.