mynewspapers.net

Hur att reparera märken på ett bord av trä

Hur att reparera märken på ett bord av trä


Tabellen matsal eller köket är hjärtat i hemmet. Måltider, läxor, hantverk och family game night äger rum på denna heminredning. Repor och kaffe ringar kan förstöra perfektion av ett vackert bord av trä. Att få bit tillbaka till orörda form kan vara frustrerande och tidskrävande. Komplett rekonditionering tar bort några märken, men det finns enklare och mindre giftiga metoder att bevara ett bord av trä. Om det är ett vatten märke eller en repa, kommer att enkel renovering föra fram glansen från ditt bord av trä.

Instruktioner

• Använd en mjuk, ren trasa och ett vax byggs upp remover formulerade för trä. Gnugga med korn av trä och torka rent med en ren trasa. Varumärkena kan bara vara i vaxet och kommer att försvinna när det tas bort. Det här är fallet, en annan lager av damning vax och tabellen kommer att se bra som ny. Om varumärken finns kvar, finns det fortfarande några trick att försöka ta bort dem.

• Tillämpa en touch-up penna mot repor. Det måste vara i färg eller fläck som ligger på bordet. Helt enkelt använda som en penna och fylla i scratch. Använda en ren trasa för att polera ut några extra pigment som har blödde från scratch. Låt det torka och scratch kommer att vara samma färg som resten av tabellen. Applicera damning vax för att skydda finish.

• Applicera små droppar renovering olja på en pad stålull eller direkt till bordet. Lite kommer att gå långt. Gnugga oljan i riktning mot träfibrerna med stålullen. Du behöver inte skrubba hårt. Fin stålull kommer att öppna upp ådring och arbete i oljan. Oljan kommer i grundläggande trä finish färger, så se till att din matchar. Det finns också en neutral färg som fungerar bra på alla typer av trä. Använd en ren, torr trasa för att torka bort all överflödig olja. Avsluta med damning vaxa och polera väl.

• Tillämpa majonnäs på en kaffe ring eller vatten plats. Gnugga majonnäs med en ren, mjuk trasa i riktning mot träfibrerna. Låt det sitta i tabellen över natten. På morgonen, torka ren med en mjuk trasa. Detta tar bort alla utom de mest envisa vattenskador. Du kan också försöka gnugga i en pasta av lika delar vit tandkräm och bakpulver. Du måste verkligen arbeta detta. Låt det stå i 20 minuter, sedan torka rent med en färsk trasa.