mynewspapers.net

Hur att reparera målat glas med kopparfolie

Hur att reparera målat glas med kopparfolie


Ibland är det lättare att byta ut en bit av målat glas som har trasiga eller spruckna. Du behöver först ta bort alla rester av brutet exponeringsglas och ersätta den med en bit som stämmer överens med mönstret. Du kan hitta alla nödvändiga objekt på ett målat glas butik, inklusive ersättning glaset och specialitet kör tång och diamond kvarnen.

Instruktioner

• Använda sax eller sax att klippa aluminiumplåt till ca 1 tum med 6 inches.

• Varje avsnitt av målat glas som har satts ihop med kopparfolie-metoden har folie runt den. Bitarna är sedan lödas ihop och alla kopparfolie är täckt med lödtenn att förstärka det lödda gemensamt och ge det ett enhetligt utseende. Värma lödkolv och kör lodet runt den bit som ska ersättas 1 tum i taget. Kör löda medel för att värma den tills den är flytande igen.

• Glider aluminiumplåt i det öppna området du har just skapat i leden. Löda ignorerar aluminium och detta hindrar leden från att stänga igen.

• Kör lödtenn från den nästa tum eller så och skjut aluminium mot det nyöppnade området. Det första avsnittet som du öppnade inte längre riskerar att stänga eftersom chefen inte resa långt från lödkolven. Upp och kör löda i 1-tums steg flyttar aluminium till avsnittet tidigare öppnats tills du har arbetat dig runt de hela glasbit. Glaset bör då falla.

• Spåra formen på felande av glas på ersättning glaset. Om den borttagna bit inte bryts alltför dåligt, kan du spåra det med permanenta märkpenna. Om det är obrukbar som mall, spåra formen från öppnandet av glasföremål att vara säker att lämna utrymme för tjockleken på kopparfolie.

• Värdering den nya glasbit längs markör med hårdmetall glas fräsen. Tillämpa fast, även trycket utan att tillämpa trycket så mycket att glaset går sönder. Gå inte över en tidigare poäng linje.

• Använda rinnande tång, som är en specialitet wide-nosed rantör för målat glas med gummi på tips, bryta bort glaset längs poäng. Du kommer att bryta den i små delar. Bryta bort raksträckan fodrar först och de konvexa kurvor, lämnar konkava kurvor för sista. Knapra bort glas i konkava kurvor, att göra poäng vinkelrätt mot kurvan linjen, om det behövs.

• Jämna ut kanterna på glaset med en diamant kvarn. En diamant kvarn har vanligtvis ett bord med slipning cylinder i centrum. Vatten rinner över ytan i tabellen för att hålla glaset våt under slipningen.

• Tillämpa kopparfolie till kanterna på de nya glasbit. Kontrollera att folien är samma bredd som användes i den ursprungliga pjäsen. Tryck på folien över alla kanterna jämnt på båda sidor. Kontrollera att folien följs ordentligt hela vägen runt glaset.

• Borsta flux på kopparfolie i ett tunt lager. Placera den ersättning pjäsen i öppningen när du tagit bort det ursprungliga glaset. Löda pusselbiten på plats med hjälp av lödkolv och tråd lödtenn.

• Locket folien med löda på en sidan och låt svalna. Vänds glas enheten och upprepa på andra sidan. Du vill inte se någon av de koppar tittade genom. När inga fler koppar är synlig, är du klar. Att lappa svalna innan du flyttar.