mynewspapers.net

Hur att reparera leriga grus uppfarter

Hur att reparera leriga grus uppfarter


Leriga grus uppfarter är en av farorna med landsbygden levande. Det är möjligt att ha en grus uppfart som förblir torr och fast även i det regnigaste vädret. Utforma uppfarten så att vatten avlopp från ytan är det enklaste sättet att se till en fast uppfart, är det dock möjligt att göra förbättringar av din befintliga uppfart att hålla den torr och problemfri.

Instruktioner

• Kanal vatten från uppfarten. Vatten behöver inte köra över ytan på vägen att skapa problem. Vatten som pooler på ena sidan av uppfarten kan mätta marken, mjukgörande basen under gruset. När du kör på en mjuk bas, blandar vikten på bilen och spinning däcken basen in i gruset, skapa lera. Använd en spade eller en kommersiell dike grävare att skapa diken parallell till varje sida av uppfarten. Lämna en liten axel mellan kanten av grus och diket som sluttar nedåt mot diket. Detta inte bara hindrar vatten från att samla på uppfarten, men också gör det möjligt för vatten att rinna av på uppfarten yta.

• Lägga grus till låga ställen. Använd en spade för att fylla i några låga vinkeln för att hindra dem från att fylla med vatten nästa gång det regnar.

• Skapa en krona. När du adresserar hål och låga ställen, gå tillbaka över uppfarten att lägga grus till centrum av vägen. Detta skapar en krona, som uppmuntrar dränering i dikena. Om du skulle bygga uppfarten från början, kan du skapa kronan under arbetet med schaktning. Att lägga grus för att skapa en krona är effektivt. men måste du regelbundet kratta gruset tillbaka mot centrum av vägen.

• Kompakt nytt grus. Använd en tallrik komprimator, stampande bar eller rullar till kompakt nytt grus. Detta förhindrar det från skiftande under tyngden av fordonstrafik och utveckla låga ställen.

• Upprätthålla dränering diken. Dikena utmed din uppfart kommer att kräva regelbundna uppmärksamhet om du vill behålla din uppfart i gott skick. Du kan behöva kratta löv på hösten, eller plocka upp grenar och annat skräp efter stormar. Regelbundet, kommer att du behöva använda en spade för att skrapa tillbaka överskjutande jord som glider ner i diket, som kommer att blockera vattenflödet.