mynewspapers.net

Hur att reparera komplett revan av en roterande manschetten

Hur att reparera komplett revan av en roterande manschetten


Rotatorkuffen är muskler och senor som ansluter axeln till överarmen. Enligt Mayo Clinic kan rotatorkuffen axelleden ha största rörelseomfång för varje skarv i kroppen. Rotatorkuffen skador är vanliga i sporter som baseball, men det kan också uppstå med upprepade arm aktiviteter som lyfta tunga föremål och att placera objekt ovanför ditt huvud. Medan en partiell rotatorkuffen tår kommer sannolikt att läka på egen hand, är kirurgi ofta krävs för en komplett tår.

Instruktioner

• Se din läkare om du tror att du har slits din rotatorkuffen. Leta efter symtom som smärta i axeln, en förlust av intervall i rörelse och svaghet i axeln. Med en helt slitna rotatorkuffen smärta kommer sannolikt svår.

• Diskutera med din läkare. Kirurgi för en komplett tår är mest framgångsrika under de första månaderna efter skadan. Om du väntar för länge, kan infällt muskeln ärr på plats och blivit svårare att ställa tillbaka på plats.

• Opereras där musklerna dras tillbaka till plats med stygn och bioabsorbable ankare. Om den tjockaste delen av senan slits helt, kommer läkaren sutur de två sidorna av senan tillsammans igen. Om senan slits helt från där det skär in i benet i armen, kommer att läkaren suturera det direkt till ben.

• Använd en sele för första tre till sex veckor efter förfarande, beroende på hur snabbt du läka. Försök att inte använda armen om inte helt nödvändigt.

• Börja göra styrkeövningar ordinerats till dig av din läkare ungefär sex veckor efter operationen. Se en sjukgymnast, om möjligt, för att hjälpa dig att återställa. Du bör kunna återgå till normala aktiviteter tre till sex månader efter förfarandet.