mynewspapers.net

Hur att reparera instrumentpanelen & lampa i en buick century

Hur att reparera instrumentpanelen & lampa i en buick century


Panelen instrument på din Buick Century tillhandahåller dig med viktig information som behövs när du tar bilen på vägen. När instrumentpanelen blir skadad måste du se till att reparera den omedelbart. Om problemet beror på en trasig panel lampa, behöver du bara byta ut lamporna på instrumentpanelen. Du bör slutföra allt arbete innan nästa ta bilen ut på vägen.

Instruktioner

• Öppna motorhuven av din Buick Century och leta upp batteriet. Använd en skiftnyckel för att ta bort klämman bulten på den negativa Polen. Lyft batterikabeln bort den negativa Polen.

• Sitta i din förarplatsen. Placera händerna runt baksidan av ratten tills du hittar fliken där du kan justera höjden på ratten. Sänk ratten till sin lägsta möjliga position inom kolumnen. Detta kommer att ge dig den bästa tillgången till panelen instrument.

• Hitta gummi bezel som ligger runt instrumentpanelen. Ta bort de två skruvarna som håller den på plats med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Dra bezel av instrumentbrädan och placera den i handskfacket för återfastsättning av senare.

• Ta bort de tre skruvarna som fixar panelen instrument på instrumentpanelen. Skjut på panelen halvvägs ur instrumentbrädan. Nå runt på baksidan av panelen tills du hittar den elektriska kontakten. Dra den elektriska kontakten ut på baksidan av panelen. Ta bort panelen instrument från det fordonet och placera på en tydlig arbetsyta.

• Skruva av trasiga LED-lampor i en moturs tills den kommer fri från instrumentpanelen. Ignorera lökarna i antingen Papperskorgen eller återvinning. Infoga nya glödlampor genom att vrida dem i medurs riktning på panelen. Håll vrida dem tills de inte längre kan blir längre för att säkerställa att de är ordentligt på plats.

• Återanslut på instrument panelen och bezel Dashboard efter avlägsnande steg bakåt. Placera den negativa kabeln tillbaka på sin respektive batteri terminal och fixa på plats med klämman bult. Slå på motorn för att kontrollera att panelen instrument och dess lökar nu fungerar korrekt.