mynewspapers.net

Hur att reparera glas reporDu står framför din perspektivfönster, stirrar på en vacker scen, när plötsligt ser du en liten repa i glaset fönstret. Det är inte en stor repa men det är irriterande. Den är för liten att ha hela fönsterrutan ersättas men tillräckligt stor för att irritera dig. Om nageln inte haffa när du gnuggar sin kant över scratch, bör du kunna polera det ut själv. Några av samma material som används i lapidary för att polera stenar kan användas för att reparera repor i glas.

Instruktioner

• Tvätta glaset ordentligt på och runt scratch innan arbetet på den. Om alla grus tas inte bort från ytan av glas, kommer grus själv att skrapa fönsterglas mer.

• Blanda ihop lite 3000-grit diamond pulver och olivolja eller ett kommersiellt kortfattat formulerat smörjmedel, att göra en pasta. Diamond pulver är en mycket fin grit slitande. Med hjälp av en liten handhållen, flexibel axel maskin, sätt en liten lamm 's ull polering pad i chuck och låsa den på plats. Plocka upp några av pasta på buffing pad, som det mot scratch och slå på strömmen till låg, omkring 1500 varv. Buff över scratch. Stanna ofta för att kontrollera framstegen.

• Städa av klistra in från ytan av glaset med vatten och en mjuk trasa när alla eller de flesta av scratch är kratsade bort. Torr glaset. Ge glaset en slutlig rengöring med alkohol och en bomullstuss.

• Blanda upp en slurry cerium oxide och vatten. Suspensionen bör vara konsekvensen av soft-servera glass. Med en färsk buffing hjul i kraftverktyget, ladda den med suspensionen och börja polera glas över platsen för scratch. Cerium oxide är en mycket fin buffing förening för sista polering av en yta.