mynewspapers.net

Hur att reparera gamla engelska cyklar

Hur att reparera gamla engelska cyklar


Den genomsnittliga cykeln kan kräva många reparationer, men gamla engelska cyklar kan kräva mer specifika reparationer. Håll utkik efter vanliga fel och vet några standard reparationer för traditionell engelsk cykel mönster och vara medveten om skillnaden mellan Raleigh konstruerade cyklar och andra tillverkare, eftersom du reparera din cykel beror på vilken typ av produkt du har. Med hjälp av rätt verktyg kommer att förbättra livslängden av alla komponenter som används i de reparationer som du gör, enligt Sheldon Brown. Efter kriget Raleighs är prissätt runt omkring £97, enligt gamla klassiska cyklar.

Instruktioner

• Mät din cykel för att avgöra om det byggdes av Raleigh, genom att undersöka där de bakre avhopp är belägna och mäta diametern på sätet inlägg. Alla Raleigh cyklar har bakre fender öljetter direkt bakom axeln och inte över det, och deras plats post diameter är unik på 1 tum. Detta är viktigt eftersom standard storlek och dimensioner av en sann Raleigh cykel är annorlunda än alla andra tillverkare inställningar. Raleigh cyklar konfigureras av brittisk standard för cykel dimensioner, som förklaras av Sheldon Brown.

• Skruva loss och refix skruvarna på cykeln med en skiftnyckel med svenska inställningar. Engelska skiftnycklar är gjorda för att uppfylla "Whitworth" skala dimensionering, enligt Sheldon Brown.

• Undersöka headset och nedre fästen för dimensionering. Raleigh cyklar byggdes med en unik 26 trådar per tum mätning och därför är inte utbytbara med andra cykel komponenter. Detta kommer att påverka din reparationer om du är orolig med att ersätta gafflarna, eftersom du kommer att behöva byta headsetet förutom gafflarna.

• Uppgradering från cottered vevar till cotterless vevar av återanvända din gamla koppar eller köpa ett nytt vevlager. Många äldre cyklar använder wedge-shaped fästelement kallas "kilar" för att hålla vevar på botten broms axel. Kilar har en nöt att hålla dem på plats efter de har drivit eller intryckt och kan vara svår att ta bort, särskilt om de har varit på plats under lång tid. En threadless vevlagret är den bästa typ av fäste och ett internt expanderande exempel kan köpas från ett företag som Velo Orange. Deras parentes skiljer sig från tidigare mönster eftersom de kräver bara en traditionell nedre fästet käppar eller pin skiftnyckel att passa. Raleigh cups är mindre än standard, så kolla måtten på alla komponenter noggrant innan de köper.

• Installera nya främre hubbar. Om du äger en Raleigh cykel, kommer du behöva skilja mellan vänster och höger framhjul, och kom ihåg, Raleigh Hub fram inte har kon låsmutter. De har en justerbar konen med nyckelgrepp och en annan icke-justerbar konen. Göra ändringar endast med justerbar konen, som bör vara vänster-orienterade. Du kommer att behöva öppna upp gaffeln bladen något att ta bort och ersätta hjulen.