mynewspapers.net

Hur att reparera Finish på ekmöbler

Hur att reparera Finish på ekmöbler


Att äga ek möbler är något att vara stolta över. Ekmöbler är vackra att se på och kommer senast en lång tid när ordentligt omhändertagna. Missöden kan ibland lämna repor, bucklor, håljärn eller vatten märken på dina möbler. Det finns enkla, beprövade metoder för att reparera finish på ekmöbler för olika typer av skador. Några är så enkelt som att tillämpa en ek-färgat vax pinne att fylla i en ytlig repa. Andra finish reparationer är mer komplicerat men ändå enkel att göra och kommer att återställa finish på ekmöbler om det görs ordentligt.

Instruktioner

• För repor, applicera en vax lapp stick i en färg som passar de in i scratch. Torka bort eventuellt överskott som återstår och låt vaxet torka. Buff klistra in vaxet i området efter vax lapp stick är torr för att blanda den med resten av finish.

• För skölpar, tillämpas en matchande wood filler eller spackel på mejseln, fyller den helt. Låt det torka enligt tillverkarens anvisningar. Slipa försiktigt med ett fint slippapper i riktning mot träfibrerna tills den torkat wood filler är det oskadade området. Ta bort någon damm eller smuts från området slipas sedan polish och vax området för att återställa det till samma finish som resten av lappa.

• För vattenskador, Gnid en möbler olja i området vattenskadad att reparera finish. Om detta inte fungerar; Refinish området av försiktigt slipning området i riktning mot strömmen och låt det torka tre eller fyra dagar. Applicera ett tunt lager av slipning sealer och låt det torka. Du kommer då att gälla en fläck.

• Att tillämpa fläcken, använder en som är oljebaserade i en nyans ljusare än ekfanér. Börja med en liten mängd av fläcken på en trasa, borste eller bomullssudd. Om färgen är för ljus, applicera flera lager. Gnugga överskott fläcken med en torr trasa. Om för mörk, fukta en trasa i lacknafta för att lätta trä. Tillämpa topplack för att förstora och, när det torkar, polera och vaxa området.