mynewspapers.net

Hur att reparera ett laddningsbart batteri

Hur att reparera ett laddningsbart batteri


Utan att behöva slänga din använda uppladdningsbara batterier. Om din uppladdningsbart batteri inte längre innehar en avgift, kan det repareras för att arbeta som ny. Reparationer på uppladdningsbara batterier kan arbeta på mobiltelefoner, datorer, apparater, bilar, AA, AAA, D, A, C-batterier och många andra. De vanligaste laddningsbara batterierna innehåller nickelkadmium (NiCd), nickelmetallhydrid (NiMH) och litiumjon (Li-Ion) batterier. Spara pengar på nya batterier genom att föra din uppladdningsbara batterier tillbaka till livet.

Instruktioner

Föra din uppladdningsbara batterier till liv

• Bekräfta att din batteriladdaren fungerar. Om din uppladdningsbart batteriladdare inte fungerar på rätt sätt, bör reparation till laddaren och inte batteriet. För att testa laddare, placera en arbetande oladdade uppladdningsbart batteri till laddning stationen. Om detta batteri laddas som framgångsrikt, bör då de andra döda batteriet repareras.

• Testa din uppladdningsbart batteri med en digital multimeter eller batteri testare för att se till det har utan kostnad.

• Testa ett fulladdat uppladdningsbart batteri på multimeter eller batteri-laddare. Denna behandling används som en nivå till target för att helt ladda ett död-batteri.

• Sätta på redskap inklusive en långärmad tröja, säkerhet googles och isolerade handskar. Detta är ett potentiellt farlig förfarande och alla försiktighetsåtgärder bör vidtas för att skydda din hud och ögon.

• Leta upp de positiva och negativa ändarna på ackumulatorn. På ett AA-batteri, positiva utgången är upphöjd eller ojämn slutet, den negativa änden är oftast platt.

• Använd den 12-amp, 5 volt AC/DC laddaren för att återuppliva din uppladdningsbart batteri. Placera den svarta klämman på den negativa änden av ackumulatorn. Snabbt och lätt tryck på den röda klämman till den positiva änden på ackumulatorn gånger. Batteriet bör gnista.

• Hålla röda och svarta klämmorna på plats för högst två sekunder. Den röda klämman bör endast den positiva änden av det uppladdningsbara batteriet; den svarta klämman bör endast på den negativa änden. Släpp och kontrollera avgiften på batteriet. Ett fulladdat AA laddningsbart batteri bör läsa mellan 1.2 och 1.3 volt på en multimeter.

• Upprepa processen i återuppliva din uppladdningsbart batteri tills önskad laddningen nås.