mynewspapers.net

Hur att reparera en tryckpump bricka

Hur att reparera en tryckpump bricka


Pumpen på högtryckstvätten är en av de viktigaste delarna av enheten. Pumpen är vad flyttar vattnet genom brickan. Om du har problem med din högtryckstvätt pump, finns det ett par saker du bör kontrollera innan du tar högtryckstvätten till en tekniker eller en presentbutik. Du kan göra mindre reparationer själv med lite kunskap om den bricka inre komponenter.

Instruktioner

• Gå till sida av högtryckstvätten och leta efter syn glaset. Syn glaset visar hur mycket olja som finns inuti behållaren.

• Använda en hävert till hävert ut oljan om oljan är grumlig. Grumlig olja innebär att det finns vatten blandas i. Suga ut all olja och sedan fylla på tanken med ny olja. Tryck brickor Använd särskilda olja---kontrollera ägarhandboken för din bricka olja specifikationer. Oljan kan erhållas i hemmet förbättring och järnaffärer.

• Leta efter maxstrecket på sikte glas och avgör om pumpen behöver olja.

• Använd fingrarna för att ta bort olje locket på sikte glaset och fyll behållaren med tillräckligt med olja för att nivån upp till maxstrecket.

• Använd primer på sidan av högtryckstvätten om du inte får ett bra flöde från pumpen. Tryck primer ett par gånger och sedan starta bricka.

• Koppla en slang från pumpen med fingrarna om din pump inte hålla främsta. Du kommer att kunna skruva loss slangen från högtryckstvätten genom att vrida anslutningen moturs.

• Tillåter luften att fly från pumpen och sedan lägga slangen tillbaka på genom att skruva muttern medsols tills säkert. Starta om högtryckstvätten för att få komprimering i pumpen.

• Koppla ur den kemiska SIL från slangen om du använder en. En igensatt sil kan orsaka ett kvittrande ljud att härröra från pumpen när den körs. Skruva loss slangen från sil och sedan öppna SIL från botten. Köra vatten genom en sil och använda en liten tandborste för att rensa. Tillbaka sil till slang och slå sedan på högtryckstvätten. Den tjattrande bör upphöra.

• Ta din högtryckstvätt till en service återförsäljare att ha sälar och o-ringar kontrolleras. Om dessa är spruckna eller slitna, luft kan fly och pumpen fungerar inte korrekt. Service återförsäljare har specialiserade verktyg för att ersätta dessa artiklar.