mynewspapers.net

Hur att reparera en toalett cistern

Hur att reparera en toalett cistern


En ständigt rinnande toalett cistern kan bero på ett antal olika problem med din toalett. Cisternen håller (som det brukar kallas i Storbritannien och delar av Europa) vattenförsörjningen för skålen före färg. En fylla ventil påfyllnad toaletten efter färg, medan en flush ventil kan vattnet ur cisternen. Du behöver inte vänta på en reparatör att lista ut hur att reparera en cistern. Det finns några vanliga problem som händer med cisterner ofta.

Instruktioner

• Kontrollera för läckan platsen i cisternen, om problemet är en läcka, eftersom detta kan ge dig en uppfattning om var problemet är. Om läckan är på baksidan av tanken, det kan vara den rör eller slang anslutningen till inlopp eller tanken bultar. Om en läcka är närvarande under del av tanken som ansluter till toalettstolen, kan du ha en infälld ventil läcka.

• Det första steget i hanteringen av någon typ av cisternen problem är att minska vattenförsörjningen för cisternen. Vattenförsörjning ventilen ligger under eller vid sidan av cisternen. Vrid vredet på slutet av leverans till höger för att stoppa vattnet rinner till cisternen. Tryck fast ner på handtaget för att tömma vattnet ut i skålen.

• Placera en handduk på golvet under cisternen att fånga något vatten som kan springa ut.

• Lossa vattenslangen eller röret från botten av cisternen med en tång.

• Byt ut en trasig fylla ventil genom att lossa muttern under fylla ventil med en skiftnyckel. Lyft den trasiga fylla ventilen ur tanken och ersätta den med en ny. En beläggning av silikonfett på undersidan av fylla ventil proppen kommer att hålla en vattentät anslutning.

• Skruva skruvarna på undersidan av tanken tätt med en skiftnyckel för att stoppa en läckande tank mutter. Använd en skruvmejsel för att hålla skruvarna stadigt i tanken som du dra åt, eller ha en assistent hålla det för dig. Om att inte stoppa läckan, kolla proppar på bultarna som de kan börja komma ifrån varandra efter en tid under vattnet. Byt ut vid behov.

• Lossa skruvarna på undersidan av tanken och ta bort den från baksidan av toaletten. Vända tanken upp och ner och lossa muttern under. Dra ut röret overflow och spola ventilenheten efter avhäktning det från färg kedjan. Ersätt med en ny färg ventil och dra åt muttern. Återanslut handtag kedjan.