mynewspapers.net

Hur att reparera en ribba och gips tak

Hur att reparera en ribba och gips tak


Om ditt gips och lister tak har hål i den eller om det slapp, kommer du behöva göra några reparationer. Om bitar av putsen saknas, kan du ofta se trä lister bakom gips. I detta fall är ert stöd fortfarande på plats, så du bör kunna göra gips reparationen på egen hand utan hjälp av en professionell. Det finns olika tillvägagångssätt kan du fixa små hål, stora hål och hängande. Om Ribba är skadad, ska du ringa i en professionell för att reparera lister under gips.

Instruktioner

• Byt ut små hål som är mindre än tre inches i storlek genom att använda två eller tre lager gips i Paris. Blanda gips i en hink med vatten enligt anvisningarna på paketet. Rör om väl med paint pinnen så du får en konsistens av jordnötssmör. Tillämpa gips i hålet med en murslev; Applicera två fler skikt att låta varje pälsen torka mellan program.

• Reparera medelstora hål genom att tillämpa redan blandat, kemiskt-set fogmassa. Applicera med murslev. När det första lagret är torr, applicera två fler lager, väntar mellan program för föreningen att torka. Det bör torka i en till två timmar.

• Reparera stora hål där ribba visar genom genom att skära en ¼ tums tjock bit av blad rock storleken och formen på hålet med en bågfil eller power såg. Applicera fogmassa på baksidan av blad rock med murslev. Placera blad rock på plats och använda borrmaskinen för att infoga eller skruvar genom blad rock i lister. Applicera fogmassa runt kanterna på blad rock och tillämpa gips papperstejp över den. När den är torr, applicera två fler skikt med fogmassa med murslev, låta den rockar torka mellan program.

• Borra ett antal ¼ tums hål varje fyra inches gips taket med en borrmaskin. Se till att göra detta på allmän plats av lister, men inte borra i ribba. Vakuum ut någon damm från hålen med shop vakuum.

• Spraya vatten i hålen med en skvätt flaska att mjuka upp den gamla gips. Pressa in latex eller akryl lim med en fogtätning pistol i varje hål tills du känner det fylla gips bakifrån; torka bort överflödigt lim med en fuktig svamp.

• Stötta ¼ tum tjock plywood styrelser täckt med polyeten plast under det reparerade området som ett stag. De bör vara lång nog att nå golvet så de satte press på taket och tryck limmad gips mot ribba. Låt limmet torka i 24 timmar innan du tar bort plywood stöder.

• Täta hålen med gemensamma förening och en spackel.