mynewspapers.net

Hur att reparera en repad emalj ugn

Hur att reparera en repad emalj ugn


Om det är med glaskeramikhäll portion av ugnen, eller om du Baka godsaker för dig och din familj, är ugnen en stöttepelare i familjelivet. Under sådan tung användning, är en ugn bunden att Visa slitage. Ett vanligt problem är repor från husgeråd. Om du har en emalj ugn, kan repor repareras.

Instruktioner

• Lokalisera ägarhandboken. Skriv ner din modellnamn och nummer. Kontrollera om Bättringsfärg som kan ha varit ingår i köpet av din ugn. Kontakta tillverkaren om du inte har någon röra upp färg som fanns vid tiden för köpet ugn. Ge tillverkaren relevant information angående din ugn.

• Kontrollera om tillverkaren har ett visst namn din emalj måla färg. Ta reda på om den är tillgänglig lokalt eller om du måste ha det skickas från tillverkaren. Köpa Bättringsfärg från en lokal leverantör om det finns tillgängligt och tillverkaren inte kommer att skicka dig en touch-up kit.

• Rengör repad emaljen med mild diskvattnet tvål och varmt vatten. Torka av tvål och vatten. Låt ytan torka.

• Använd extra fint sandpapper och slipa lätt repad området. Vara exakt. Vika sandpapper till en fin kant och använder endast så mycket av den sandpapper yta vid behov. När du är klar slipning, rena repad området igen med tvål och vatten. Låt området torka.

• Använd ett mycket fint spetsiga Pensla eller en tops för att tillämpa Bättringsfärg emalj. Applicera som tunt som möjligt, försök inte att dölja scratch med första strykningen. När du är klar med din första strykningen, låt det torka. Kontrollera om repan är fortfarande synliga. Upprepa tillämpningar av Bättringsfärg emalj tills scratch är osynlig och färgen ser blandade.