mynewspapers.net

Hur att reparera en Poulan Weed EaterPoulan ogräs ätare är gasdrivna två steg motorer, och liksom alla dessa små motorer behöver bara tre grundläggande saker att starta och driva: spark, komprimering och bränsle. Även om de är små motorer, har de fortfarande en mängd olika delar som kan fel, orsaka en mängd problem. För att lösa dessa problem, är det bäst att isolera området av problemet till en av de tre huvudkomponenterna. Detta gör att du kan snabbt hitta de specifika delar som behöver reparera, istället för att riva hela isär.

Instruktioner

Komprimering problem

• Ta bort luftfilterhållaren med skruvmejseln; dra ut luftfiltret och slå den mot handflatan, skakar av någon damm eller skräp. Byta filter om det är gamla eller så smutsiga att rengöra. Använd lite gas, en tandborste och en trasa för att rengöra områdena runt luftfiltret och locket på trimmern.

• Använd skruvmejseln för att ta bort ljuddämparskyddet; Skjut ut skärmen spark skydd. Om möjligt, rensa detta med tandborste och trasa eller byt ut det om det är kraftigt täckt av svart kol byggs upp. Kolla avgasporten inuti ljuddämpare för träskor eller skada.

• Dra trimmern från marken av starter sladden. Om motorn bågnar under sin egen vikt, är dra i sladden med det, då din komprimering låg. Ta av kåpan starter och inspektera Startern snore, remskiva och rekyl våren någon skada. Byt vid behov.

• Retune din förgasare (om du kan starta det) och utföra en komprimering test (ta det till en mekaniker om du inte vet hur). Du kan ha ett problem med din reed ventilen, kolvtätningar eller någonstans i vevhuset om din komprimering är fortfarande låg. Trimmern bör fortfarande köra med låg kompression, men motorn blir trög och fattiga.

Tändning och Spark problem

• Skruva ur tändstiftet och ta bort den från motorn med en hylsnyckel. Ta bort alla de bebyggda insättningarna med lite gas, en tandborste och en trasa, om du kan. Se din instruktionsbok till din modell gap rekommendation och se till att det är ordentligt gapped.

• Kontrollera kabeln och gummi starta plug för eventuella skador eller lösa anslutningar. Kontrollera tändstift hålet för skräp eller skada inuti cylindern bostäder.

• Sätta tändstiftet i gummi boot ansluter, men fästa inte tändstiftet och rubber boot till motorn ännu. Låt tändstiftet och Gummistövel hänga bredvid en metall punkt på motorn. Bogserbåt lätt på starter sladden och leta efter en spark över metallen och tändstiftet. Ändra tändstiftet och upprepa testet om det finns ingen gnista.

• Testa tändspolen, starter och andra antändningskällor ledningar för eventuella skador som kan orsaka din förlust av gnista.

Bränsle systemproblem

• Rensa bensintanken av alla gamla gas. Spraya lite starter vätska på trasan, vira den runt tandborste och skrubba insidan av tanken. Titta efter eventuella skador eller skevhet i tanken.

• Koppla bränsleledningen från förgasaren och ta bort den gamla bränslefilter och bränsleledningen från trimmern. Kolla tätningar runt förgasare och gas tank linjen för läckage eller skada. Byta bränslefilter och bränsle linje för nya delar. Sätta trimmern ihop och försök starta det igen. Om det börjar, justera förgasaren.

• Ta ut förgasaren och ta isär det, om trimmern fortfarande inte startar. Låt alla bitar av förgasare blöt i förgasaren renare för minst en heldag. Skrubba dem rena med en borste och bytt ut slitna tätningar, packningar eller delar för smutsig rengöras med förgasare kit.