mynewspapers.net

Hur att reparera en Panasonic LCD-TV

Hur att reparera en Panasonic LCD-TV


Panasonic är en stor tillverkare av konsumenten elektronik, allt från HiFi-utrustning, personlig ljudenheter och TV-apparater, inklusive LCD, plasma och bak-projektion enheter. Panasonic har ett rykte för utmärkt byggkvalitet och tillförlitlig prestanda på sina LCD-apparater, men fel kan ibland utvecklas som påverkar bild och ljud kvalitet. Många av dessa problem kan lösas genom att utföra vissa grundläggande underhåll och justeringar.

Instruktioner

• Se till att strömkabeln är ordentligt fastsatt till en vägg utgång om du inte kan få din Panasonic LCD-TV att driva upp. Prova vägguttaget med en annan apparat att se till att det inte finns elektriskt fel med utloppet själv. Om det finns fortfarande ingen makt, kan en trasig säkring behöva bytas ut.

• Stäng av alternativet för korrigering av färg om du använder HDMI-kablar och visade bilden har onaturliga färger. Till exempel om ett bildområde som ska vara röd är kan blå eller grön, sedan alternativet korrigering av färg vara problemet. Tryck på OK på fjärrkontrollen. Nu åt andra justera alternativ och bläddra ner till alternativet färgkorrigering. Du kan nu stänga inställningen, som ska återställa normal bildkvalitet.

• Tryck på knappen ljud av om du inte kan få din Panasonic LCD-TV att producera ljud. Detta kan ha tryckts felaktigt, skära av ljudet. Kontrollera volyminställningarna på andra enheter, till exempel en spelkonsol eller DVD-spelare, som är anslutna till din LCD-TV. Om volymen är inställd på låg på en sådan anordning, det kan begränsa det ljudet på teven.

• Kontrollera att luftventilerna lägre baktill på din Panasonic LCD-TV är fria från smuts och skräp. Smuts kan samlas i dessa områden, orsakar den kylande funktionen att prestera sämre. Panasonic LCD apparater kommer med inbyggda säkerhetsfunktioner som stänger av strömmen om din uppsättning blir för varmt. Ren luftventiler med en fuktig, snarare än våt trasa. Damma och dammsuga rummet regelbundet för att förhindra problemet upprepas.