mynewspapers.net

Hur att reparera en konkret uppfart sprickaOm du märker en spricka i din konkreta uppfart, kan du vara säker på att problemet kommer bara att bli värre om du lämnar den. Sprickor låt i vatten och fukt och detta ökar storlek och djup av sprickan och kan leda till ytterligare sprickbildning och krackelering av konkreta enheten. Trädrötter, stillastående vatten och påverkar alla skador kan leda till uppfarten sprickor. Reparera problemet omgående för att stoppa ytterligare skador och förbättra utseendet på uppfarten.

Instruktioner

• Rengör sprickan med varmt vatten och en stel stålborste, noga med att ta bort alla trasiga betong fragment, damm och löst material.

• Fukta det skadade området, inuti och längs hela längden av sprickan med en sprayflaska med vatten.

• Fyll sprickan med konkret sealer eller rinnbara injekteringsbruk. Fyll sprickan helt och lämna sealer eller injekteringsbruk aning stolt över toppen av sprickan. De flesta tätningsmedel och rinnbara grynkulturer har sina egna automater. Kontrollera tillverkarens instruktioner noga före användning.

• Släta överskott injekteringsbruk eller sealer över toppen av sprickan med pekar spackel så att det är i jämnhöjd med omgivande betongen.

• Vänta för konkret sealer eller injekteringsbruk torka helt innan du använder uppfarten. I de flesta fall torkar sealer eller injekteringsbruk inom 12 till 24 timmar.