mynewspapers.net

Hur att reparera en grus uppfart efter erosion

Hur att reparera en grus uppfart efter erosion


Kraftiga regn kan översvämma din grus uppfart, orsakar grus till kaskad ner uppfarten. När regnen bort, har du gropar på vissa platser och klumpar av grus i andra. Fastställande din uppfart tar vissa arbetskraft men inte svårt. Att lägga till tyngre stenar kan förebygga framtida erosion, eftersom de är mindre benägna att flytta under mindre stormar. Lägga till ytterligare sista handen för att förhindra erosion från en kuperad eller en platt uppfart.

Instruktioner

• Kratta gruset över uppfarten till ens klass. Du vill flytta grus från högre platser över uppfarten, fylla i gropar. Använda metall raken eller skyffeln om högarna är stora.

• Häll ytterligare grus i gropar, eftersom du inte kanske kunna återställa alla grus du förlorat. Du kan använda finare grus eller stora grus för att skapa en vägda uppfart som är naturligt mer resistent mot erosion.

• Packa ner gruset, med ett tjockt trä bolster. Om du inte har reservdelar trä runt ditt hem, använda något som är platt och tung men inte splittra grus. För att packa ner gruset, tryck på bolster i berget. Detta tar bort luften och komprimerar bitar av sten tillsammans.

• Skapa en sluttning som naturligt avleder vatten från din uppfart. Om du bor på en kulle, vill du att en sida av din uppfart vara högre än den andra. Om du har en platt uppfart, skapa en krona genom att göra centrum av uppfarten högre än de två kanterna. Kronan och hill kommer båda direkt vatten mot sidorna av vägen, minimera erosion-relaterade skador på din grus uppfart.

• Häll mer grus på lämplig plats (för backen eller kronan) för att forma din grus uppfart. Tamp nya gruset. Lägg till mer grus och upprepa stampande processen tills du har önskad form.