mynewspapers.net

Hur att reparera en flytande broms RotorRotorerna är diskarna i en "disk bromsar". Bromsok komprimera bromsbelägg mot varje sida av rotorn till långsam rotation. Eftersom bromsbelägg flyta över ytan av rotorn under drift, är bromssystemet vanligtvis kallas en "flytande broms system." Reparera ojämnt slitage på rotorn, vanligen kallad "skeva bromsar," kräver renovering metall av rotorn. Rotor resurfacing kan göras av någon kvalificerad maskin butik eller auto-delar butik utrustad med en metall svarv.

Instruktioner

• Koppla bort hjulet från fordonet att komma åt bromsen rotorn. Jack fordonet, som behövs, och använda hjulet kilar och pallbockar att säkerställa att fordonet är stabil.

• Skruva loss övre och nedre bromsok bultar håller bromsok på plats under rotorn. Swing bromsok från rotorn och säkra bromsok med en tråd klädhängare till fjädrarna eller annan fast punkt bakom rotorn. Tillåt inte OK att hänga av bromsen linje eftersom skador kan uppstå.

• Ta bort behållande ClipArt på lug bultarna. Dessa klipp är tunna remsor av metall under tillverkningen brukade hålla rotorn på plats. Kassera klipp som de inte behövs under ominstallationen. Om utrustade, ta bort fästskruven håller rotorn till navet. Skruven kommer att placeras mellan en uppsättning lug bultar, om det är installerat.

• Lossa rotorn från navet genom att stryka den yttre kanten av rotorn med en gummiklubba. Det kan vara nödvändigt att använda ett penetrerande smörjmedel för att lossa all korrosion håller rotorn till navet.

• Dra rotorn från navet till flytta den. Rotorn i en handduk och ta den till en auto-delar butik eller en verkstad. Begära att få den rotorn tjocklek mäts med en mikrometer. Om metall tjocklek räcker, har butiken eller butik ta bort tillräckligt metall att återvända ytan till en jämn och jämn plan. Det är oftast inte nödvändigt att ange metall djup tas bort.

• Spraya rotorn med bromsdelarna renare att ta bort någon yta föroreningar innan du byter rotorn på navet

• Installera rotorn på navet. Ersätt fästskruven. Installera om bromsok. Sätt tillbaka hjulet.