mynewspapers.net

Hur att reparera en fender rörförstärkareLeo Fender satt standarden för gitarrförstärkare. Fender är fortfarande förstärkaren val för många gitarrister. Fenders huvudsakliga konkurrens på 1960-talet var det Marshall. Jim Marshalls första förstärkare modellerades efter Fenders Bassman 59. Leo Fender tillämpas hans expertis från vakuumrör radioteknik att designa och bygga förstärkare för Lapsteel och elgitarrer som han också var att skapa. Fender rörförstärkare använder i grunden samma teknik som Leo Fender utarbetat på 1950-talet. Rör förstärkare ljud varm och rik men regelbunden skötsel och underhåll är skyldig att hålla dem i gott skick. Om din Fender förstärkare inte låter så bra som det brukade, är det dags att göra några reparationer.

Instruktioner

• Börja med att utesluta det uppenbara. Om du är på en spelning och din förstärkare har ingen makt eller det verkar underpowered, kanske problemet inte nödvändigtvis vara förstärkaren. Kontrollera att strömförsörjningen. Kringgå gitarr pedaler och Anslut direkt till förstärkaren. Kontrollera att volymen och tonkontroller på Fender amp är alla vände upp förbi 1.

• Byt ut säkringen. Om allt kollar men förstärkaren fortfarande inte har power har amp blåst en säkring. Ta bort och ersätta den gamla säkringen. Säkringen på Fender förstärkare är på baksidan av skåpet. Det är täckt med en svart cylindriska cap märkt "fuse". Twist locket och ta bort den. Ta gammalt säkringen ut och ersätta den med en ny. Det är viktigt att använda rätt säkringen. Fuse information är på säkringen och på amp skåp bredvid säkringen. Placera den nya säkringen i den gemensamma jordbrukspolitiken och infoga det i förstärkaren. Aktivera förstärkaren. Om säkringen blåser en andra gång anger att förstärkaren har ett allvarligare problem.

• Kontrollera makten rören. Power-rör bör ersättas vart ett eller två år beroende på hur ofta förstärkaren används. Men rören är ömtåliga och kan gå illa när som helst. Om din förstärkare verkar saknar klarhet eller har en lerig ton, anger detta att du har problem med röret. Om förstärkaren inte verkar lika kraftfullt som det ska vara, är detta också ett symptom på ett rör problem. När förstärkaren är på friska rör bör avger en mjuk gula färg. En lila/blå färg visar rören är svag och under drivs. En hård vit färg anger rören är att vara överväldigad, vilket är dåligt för förstärkaren. Power-rör bör ersättas i par och de behöver för att vara partisk. Den amp kretsar är utformade för specifika rör. Fender förstärkare har oftast mellan två till fyra power rören. Om ett effekt rör går ut en spelning ersätta den. Ta förstärkaren till en professionell amp tekniker efter spelningen och ersätta de övriga rören leder

• Inspektera och ändra preamp rör om det behövs. Preamp rör har mer livslängd än power tube. De är lite rören inuti förstärkaren som driver avsnittet preamp i förstärkaren. Men gå de så småningom dåligt också. Symptomen av en dålig preamp rör är ovanliga distorsion ljud och gällt högt skrikande ljud. Preamp rör kan bytas ut enskilt.

• Reparera högtalarna om de orsakar problem. En annan orsak till oönskad distorsion är en krusning eller sönderrivna. En högtalare som bryter upp eller har intermittent ljud kan lida av en lös kabelanslutning. Ta bort högtalargallret med en Phillips skruvmejsel. Inspektera de positiva och negativa kabelanslutningarna på baksidan av högtalaren. Om anslutningarna verkar lös eller sliten, remsor av 1/2 tum av isolering från ändarna av kabeln och löda anslutningen till högtalaren. Ta bort talaren om det rivs eller rippade. Reparera mindre tårar med tejp eller Elmers lim. Om talaren är blåst, spolen har smält eller separerade, det behöver bytas.