mynewspapers.net

Hur att reparera en fåtölj

Hur att reparera en fåtölj


Ingenting är mer frustrerande än att sitta i din recliner, ser fram emot en trevlig kväll, sedan känsla eller höra något snäpp. Dock om fastställande av en fåtölj är vanligtvis mycket enkelt och tar bara några minuter. Saknas eller nitar, skruvar och muttrar eller skruvar kommer att behöva bytas ut. En trasig träram kan lappat eller ens byggas om.

Instruktioner

• Ta reda på exakt vad som är fel med vilstolen och de verktyg som behövs för att reparera den.

• Om skruvarna är löst, dra åt dem med antingen en flathead eller Phillips-skruvmejsel, beroende på skruven huvudet. Om skruvar saknas, avgör om det finns matchande dem någon annanstans på ramen. I så fall notera storlek och ersätta saknade skruven med en som passar.

• Om nötter och/eller bultar är lös, dra åt dem med en skiftnyckel. Om nötter och/eller bultar saknas, bestämma vilken storlek behövs, och ersätta dem med de som är rätt storlek.

• Om handtaget som driver fotstödet har blivit löst, helt enkelt dra åt fästen som håller den till ordföranden. Om handtaget är bruten, är det möjligt att köpa eller beställa en reservdel som bara passar i den ursprungliga öppningen. Få namnet av stolen och beställa på handtaget som är utformad för att passa.

• Om en fåtölj stol bas är gjord av trä, sprickor i trä kan repareras med trälim och en klämma. Tillämpa trälim, och sedan klämma området tills limmet har torkat helt. Om träbotten har brutit helt, gammal en kan användas som ett mönster för att göra en ny och stolen fäst till den.

• Om recliner basen är metall, och du inte kan reparera den, kan det vara möjligt att ersätta metall bas med ett mer hållbart trä. Använder den gamla metallen bas som ett mönster att skära och bygga träram för att passa stolen, och sedan fästa stolen för att den nya bas.

• Om det finns revor eller hål i beläggningen, klädsel patchar kan köpas som matchar den ursprungliga färg, mönster och material. Vissa fläckar är självhäftande; skär patchen för passa, exponera limmet och släta plåstret på plats. Andra fläckar kan anbringas med tyg eller en annan typ av lim. Igen, skär patchen för passar, limma och slät på plats, klämma eller tillämpa vikt tills limmet är helt torr.