mynewspapers.net

Hur att reparera en Daiwa fiskespö

Hur att reparera en Daiwa fiskespö


Några fiskare kommer att kasta bort en trasig Daiwa fiskespö. Men det är inte nödvändigt. I många fall sportfiskare som vet hur man fixar trasiga spön kan rädda dem och fortsätta använda dem för många fler fisketurer. Medan det inte är möjligt att åtgärda en bruten stav och fisk med det omedelbart--den behöver tid att torka - det är generellt billigare att fixa en trasig fiskespö då att köpa en.

Instruktioner

• Linje upp bitar av stången på en hård yta.

• Trimma områdena där det finns bryter med en coping såg eller bågfil. Om det varken finns fungerar en robust par sax. Oroa dig inte om att göra på rasterna helt slät, men de måste vara mjuka nog att passa in i en kontakt, som är en metallbit som håller de två trasiga spö delarna samman.

• Sätta kontakt cement kring de trasiga delarna av Daiwa staven.

• Placera varje bruten slutet av fiskespö i ena änden av kontakt. Om det finns några luckor, Fyll dem med kontakt cement.

• Använda tråd och lack att reparera trasiga spö guider. Varva ned den ursprungliga tråden från rod guide. Håll staven guide i samma position. Linda tråden runt guide och spö så de är tätt tillsammans. Gnugga lack på tråden och vänta på att stelna.

• Skär av stavens tips om det är trasigt. Kontrollera att snittet är ännu. Placera kontakt cement på spetsen, och placera ett nytt spö tips på den. Se till att det nya staven tipset i linje med resten av raden guider. Gnugga cement runt platsen där staven och nya spö spets meet. Att cement får tid att härda.