mynewspapers.net

Hur att reparera en cat5-kabel

Hur att reparera en cat5-kabel


Kategori 5 eller Cat-5 kabel kallas ibland Ethernet-kabel. Det är en industri standard kabel används för nätverk och telefonledningarna. Kabeln innehåller fyra par 24-gauge tvinnad koppartråd med enskilda färgkodade isolering. Från och med 2010, har Cat-5 kabel ersatts av Cat-5e och Cat-6 kablar, även om Cat-5 kablar är allmänt i bruk. Datorer kan drabbas av problem med anslutningen på grund av en felaktig kabel. RJ45-anslutning eller kabel ledningar kan skadas och orsaka intermittent signaler eller ingen signal alls. Om du vet hur att reparera en Cat-5 kabel, kan du undvika kostnaden för att ersätta kabeln.

Instruktioner

• Skära bort den felaktiga kopplingen från Cat-5 kabel av nafsa kabeln omkring en tum nedanför den kontakten med en diagonal tång eller sax.

• Ta av halv tum från det yttre höljet av Cat-5 kabel att exponera de fyra par tvinnade sladdar inuti. Kontrollera fel kontakten och märker en gensekvens eller arrangemang av åtta färgkodade kablar fortfarande kopplad till slutet av den felaktiga kopplingen. Räta ut tvinnade trådar av den nya Cat-5 kabeln. Justera trådarna i samma ordning som de kopplade till felaktig RJ45-kontakten. Skjut alla trådarna i håligheten i en ny RJ45-kontakt samtidigt trådarna ordnas ordentligt efter den ursprungliga färg-kodade sekvens.

• Sätt RJ45 kontakten med bifogade Cat-5 kabel i RJ45 falsning kortplatsen falsning verktyg eller VECKARE. Krama handtagen hårt för att säkerställa en god presskraft.