mynewspapers.net

Hur att reparera en bil termostatTermostaten i en bil mäter temperaturen på kylvätskan med en mercury-fyllda ventil. Eftersom temperaturen blir varmt, en fjäder i termostaten komprimerar och sänker termostat huset. Detta ökar flödet av vätska genom motorn. Över tiden träskor termostaten med kylvätska slam. Detta slam träskor litegrann ventilen och korroderar våren. Båda frågorna kunde orsaka en perfekt bra termostat slutar att fungera. Reparera termostaten, och undvika att köpa en ny.

Instruktioner

• Ta bort termostaten från motorn. I de flesta fall vilar termostaten inuti vatten utlopp bostäder. Spåra den övre kylarslangen till motorn att hitta bostäder. ta bort de två bultarna som håller höljet till motorn och lyft inhysa av motorn att exponera termostaten. Dra termostaten ut ur motorn.

• Kontrollera kvicksilver ventilen, ligger inne i våren. Om ventilen visar tecken på sprickor eller läcka, inte kan du reparera termostaten. Kvicksilver är mycket giftiga för människor. Om ventilen är i skick, gå till nästa steg.

• Blanda en lösning av ättika och vatten i en 50/50 lösning. Ren termostaten ordentligt med lösningen och en tandborste. Se till att ventilens litegrann är ren, och våren.

• Placera termostaten i en gryta med kokande vatten. Vila termostaten på slutet med våren. Placera en termometer för kyla i potten med termostaten. Koka till 82.2 grader Celsius. Om våren på termostaten komprimerar, repareras du termostaten av rengöring. Om inte, ta bort termostaten; Du kan inte reparera den.

• Installera termostaten tillbaka in i motorn. Ta bort gamla termostat packningen; rengöra mattor ytbehandlar av motorn och bostäder, och placera en ny packning till motorn. Placera termostaten tillbaka in i motorn, och placera huset tillbaka på motorn. Bolt bostäder på plats, med ett uttag och ratchet.