mynewspapers.net

Hur att reparera en bil tak

Hur att reparera en bil tak


Över tiden, värme och luftfuktighet kan orsaka tyget tak (kallas headliner) i bilen att lossa. I stället för slät ytan du hade när du köpt din bil, har du flaxa hörn eller ett hängande centrum. För estetiska och säkerhetsskäl, du bör inte lämna din bil headliner i detta skick. Beroende på omfattningen av avskildheten och vad är under taket tyget, kan du bestämma vilka objekt som du behöver för att göra reparationen själv.

Instruktioner

• Please headliner på plats. Detta fungerar endast om det finns fiberboard mellan tyget och invändiga taket på din bil-- och om fiberboard är i gott skick, dvs inte bruten i bitar från slitage eller en olycka eller på grund av vattenskador. Du kan plocka upp några dekorativa specialitet skruvar på din lokala bil verkstad och återanslut headliner i taket på din bil.

• Limma kanterna på plats igen. Om headliner har lossnat på en kant eller hörn, Använd tyg lim att sätta tillbaka det relativt litet området av lös tyg. Vara generös med limmet. Du kommer att använda push pins eller häftstift för att hålla limmade tyget på plats tills limmet torkar.

• Fånga tårar tidigt. Om din headliner framkallar en liten reva eller tår, behandla det som en lös kanten eller hörnet och limma båda sidor av revan fast till bilens interiör tak. Igen, vara generös med tyg lim och använda tackel eller stift för att hålla slits tyget på plats tills limmet torkar.

• Patch hålen omedelbart. Om något eller någon av misstag Petar hål i din bil headliner, måste att lappa hålet innan det blir större. Hitta en bit tyg på din lokala tygaffär som bäst passar din headliner. Skär en patch något större än hålet, och lägga fram det med tyg lim som ovan.