mynewspapers.net

Hur att reparera en betong tak

Hur att reparera en betong tak


Sprickor eller skador på betong tak visar på några problem. Något i stödstrukturen eller i betongen misslyckas själv. Stiftelsen kan flytta när marken under flyttas. Jord-avgörandet kan flytta väggarna och spricka betong tak. Du kan inte fixa det med vanlig cement eftersom cement krymper när den torkar. Nya material har utvecklats som är mycket starka, hållbara och expandera när de torkar. Med lite prep arbete, kan du skapa en varaktig, permanent reparation.

Instruktioner

• Rengör taket grundligt med tvål och vatten, sedan tillämpa en rengöring vätska för att avlägsna fett och oljor från reparation ytan. Torka ytan ordentligt.

• Arbete runt kanten av spricka eller hål med hammare och mejsel, prisunderskridande kanten av sprickan och bredda det bakom ytan kanterna, för att skapa en platt-topped inverterad "V" som ett passar ihop gemensamt i ett dresser låda hörn. På ett tak kommer den bredare delen faktiskt ovanför sprickan, så den "V" kommer, i själva verket vara höger upp i förhållande till gravitationen. Kom ihåg, du arbetar upp och ner på ett tak. Skär inte spricka i en "V" form med den smala änden bort från ytan. Expanderande reparation förening kommer att faktiskt driva sig upp ur sprickan. Formen passar ihop kommer att orsaka reparation materialet att driva sig säkrare i sprickan.

• Blanda epoxy-baserat konkreta reparation sammansatta enligt tillverkarens instruktioner. Använda den typ som obligationer långsammare. Detta kan vara problematiskt i en tak reparation, så måste du ge något stöd till reparation. Sink-formen av sprickan hjälper hålla reparation sammansatta i sprickan, men injicera gott in i sprickan så du får en bra tätning hela djup av sprickan.

• Släta toppen av reparation förening med spackel, trycka på den materiella väl i sprickan. Tillsätt mer om det tränger vidare i. Inte snåla på reparation. Om några sammansatta kramar hela vägen genom sprickan på vinden eller på taket, är det bra. Det hjälper bättre stöd reparation ditåt.

• Täcker reparation förening medan det botar. Lägg remsor av kartong över reparation och tejpa fast den på plats med silvertejp. Du kan även silvertejp direkt över föreningen. När den är inställd, kommer bandet skala precis utanför. Möjligt att ställa in och bota.

• Sand över toppen av reparation för att blanda in det i taket. Om reparationen är i en färdig plats, Övermålningsbar eller måla taket där reparationen gjordes. Reparation substansen kommer har drivit lite, så du behöver en grov-grade sandpapper utformats för metall eller betong för att jämna ut ytan för målning eller tätning. Paint eller sigill. För att få en osynlig reparation, kommer du förmodligen måste göra om det hela taket minst i avsnittet där du gjort reparation.