mynewspapers.net

Hur att reparera en ABS Sensor på en Chevy Truck

Hur att reparera en ABS Sensor på en Chevy Truck


Om du råkar köra Offroad i din Chevy truck och låsningsfria bromsar varningslampan kommer plötsligt, är chanserna goda att ledningarna på ett av hjulen blev fastnat och slits. När detta händer, hjulet hastighet signalen som skickas till Chevys dator avbröts och varningslampan var påslagen. Reparera kabeln om det inte är alltför illa skadad, eller byt sensorn, och ljuset kommer att gå ut.

Instruktioner

• Jack upp lastbilen och placera pallbockar under ramen. Undersöka var och en av hjulen och leta efter kabelnätet som dirigerar från lastbil kroppen till vart och ett av hjulen. Låsningsfria bromsar kabelnätet är inkapslad i ett svart, vävda nät att skydda kablarna inuti. Leta upp de skadade ledningarna.

• Skär den trasiga delen ur selen. Strip en 1/4 tum av isolering från varje ände av segmenterad tråd, med en wire-strippning verktyg. Skär 1 tum av shrink-wrap slangar och gled den över kabeln. Twist två kabeländarna tillsammans och använda en lödkolv för att värma dem, sedan lägga en liten mängd lödtenn att hålla dem tillsammans. Skjut shrink-wrap slangen på plats och Använd en propan fackla för att krympslang för att tätt grepp reparerade ledningarna.

• Dra vävda maskor tillsammans för att täcka den reparerade delen. Använda små svarta zip-band till cinch maskan på plats. Klipp bort överflödigt slips. Detta kommer att hålla maskorna på plats och den svarta färgen kommer att smälta in.