mynewspapers.net

Hur att reparera dragkedja i en skinnjacka

Hur att reparera dragkedja i en skinnjacka


När du köper en skinnjacka, överväga plagget en investering du kommer att njuta av i år. En trasig eller icke-funktionella dragkedja är en besvikelse eftersom det gör jackan oanvändbara långt innan det är slitna eller inaktuell. Konsumenterna behöver veta hur man reparerar dragkedjan samt när reparation är inte möjligt. I det värsta scenariot, om reparation inte verkar vara genomförbart kan nästan alla dragkedja ersättas.

Instruktioner

• Undersök dragkedjan att avgöra vilken del fungerar inte. Skjutreglaget fastnat någonstans? Är det problem med botten av dragkedjan där arbetsmarknadens parter möts? Är det problem att hålla dragkedjan stängd? Dragkedjan pop öppna oväntat? Är tänderna trasig eller saknas? Saknas avdragare för reglaget? Har reglaget lossnar båda sidor längst ned på blixtlåset?

• Reparation av Zippers reglaget om möjligt. Ett reglage som är slitna eller feljusterade kommer inte längre att kunna justera och mesh i dragkedjan. Om utrymmet mellan toppen och botten av reglaget är alltför omfattande, bör du försöka klämma med tång. Om utrymmet är för smal, kan det pried försiktigt isär med bladet av en skruvmejsel. Detta bör åtgärda problemet med dragkedjan som inte kommer att stanna zippade eller dyker öppna oväntat.

• Byt ut reglaget s avdragare om det behövs. En avdragare bör vara tillräckligt stor för att förstå enkelt och tillräckligt bred för att dra dragkedjan uppåt eller nedåt utan sidledes stress. Ersättning avdragare finns tillgängliga på sömnad butiker och online. Dessa är utformade för att vara lätt att installera.

• Smörj dragkedjan att komma förbi ett ställe där dragkedjan tenderar att sticka. Med dragkedjan öppen, gnida en bivax över tänderna på båda sidor. Ett ljus gör ett ganska bra substitut och grafit från en penna kan också användas för att dragkedjan fungera smidigt. Överdriv inte mängden stearin eller grafit används och torka bort alla rester.

• Justera den Zippers reglaget så att botten inlägget att glida in i reglaget om reglaget har blivit frånkopplad från båda sidor av dragkedjan. Med hjälp av bladet av en skruvmejsel, försiktigt bända isär i reglaget toppen och botten så att dragkedjans inlägg att komma in. Skjut in inlägget i reglaget och håll den. Justera skjutreglaget skärpa det runt nedre inlägget, arbeta försiktigt så att inte overcorrect. Detta bör lösa problemet med den Zippers reglaget har kommit från båda sidor av dragkedjan.

• Köpa en ersättare dragkedja från en online-återförsäljare, sömnad butik, skräddare eller läder verkstad. Saknas eller är skadade tänder i en dragkedja inte kan repareras, och även om dragkedjan kan vara återställd till funktion, skulle det bara en tidsfråga innan det skulle misslyckas helt.

• Ta bort gamla dragkedjan genom att noggrant skära tråden som har sytt gamla dragkedjan i jackan. Använd en liten, skarp par sax som manikyr sax eller en söm ripper. Ta bort alla lösa trådar som finns kvar.

• Tejpa ersättning dragkedjan på plats där gamla dragkedjan togs bort; genomskinlig tejp är bäst eftersom det inte kommer att störa sömnad genom nya blixtlåset och läder. Försök inte klämma fast dragkedjan. Stötande mer stift genom lädret kommer att leda till skador till läder.

• Sy nya dragkedjan på plats med en symaskin som är tung nog att sy genom läder, efter dragkedja tillverkarens anvisningar. Om det inte finns en symaskin sy dragkedjan för hand. I båda fallen, kommer att sy igenom lädret kräva en extra starka nål och en tyngre vikt tråd än används för vanlig sömnad.