mynewspapers.net

Hur att reparera cat repor i en skinnfåtölj

Hur att reparera cat repor i en skinnfåtölj


Det är så lätt för din katt att hoppa på din läder stol och lämna repor, ofta finns det lite du kan göra för att stoppa det från att hända. Beroende på svårighetsgraden av repor, kan du prova enkla lösningar hemma för att få bort repor innan stolen till en professionell.

Instruktioner

• Plocka en icke-permanent markör att använda på mindre repor, som ofta är vita, strippa bort den faktiska färgen på lädret, men lämnar ingen tår. Plocka en markör som matchar läder stolens färg.

• Applicera små prickar på scratch med markören. Låt det torka i en minut. Om färgen ser mörkare än stolens färg, ta en fuktig trasa och torka scratch en gång för att lätta färgen. Upprepa om nödvändigt tills markör färgen smälter med stolens färg.

• Identifiera djupare repor och använda orange olja på dem. Detta är repor där du kan se en liten flik som är vit i färgen. Det är inte en tår men det är baksidan av tyget.

• Badda lite orange olja på en mjuk trasa och tillämpa den på scratch. Se till att gnugga in det i riktning mot scratch. Gnugga inte i en cirkelrörelse som det kunde spridas olja till andra områden. Låt oljan på scratch i en timme. Oljan villkorar läder och gör scratch mindre uppenbar. Upprepa steg som orange oljan slits.

• Använd en läder reparationssats för att fixa repor som är djupare med smärre revor. Du kan få billiga kit från fordonsindustrin butiker. Satsen innehåller en gel förening och ett verktyg för uppvärmning. Följ tillverkarens instruktioner för att lappa ihop scratch.

• Söka en professionell rådgivning om skadan är allvarlig. Kostnaden varierar beroende på skadan.