mynewspapers.net

Hur att reparera avloppsrör i betongAvloppsrör är vanligtvis gjorda av ABS (akrylnitril butadien styren) hårdplast svart eller vit PVC plast. De kopplas ihop med plast kopplingar och limma. När avloppsrör är gamla, eller i marken och täckt med cement, kan de bryta igenom jordskalv. Betongen kring röret är först bort innan området brutna/trasiga i röret ersätts. Ny betong hälls sedan runt röret till hålla den på plats.

Instruktioner

• Dela upp betongen kring den skadade delen av röret. För större områden, kan hammare hyras. Ta bort tillräckligt betong/jorden runt röret så det finns en sex tum clearance under röret.

• Markera avloppsledningen 12 inches på varje sida av fraktur/break. Skär genom röret på båda markerar med en bågfil (Använd en makt såg om det finns tillräckligt med utrymme). Se till att både nedskärningar är rak. Ta bort grader med en arbete kniv, och rengör runt båda snitt med en fuktig trasa.

• Mät avståndet mellan de befintliga rör nedskärningarna och skär en ny bit av ABS avloppsrör till samma längd. Ta bort eventuella grader. Driva en flexibel gummi koppling på slutet av en befintlig pipe--se till att kopplingen skjuts hela vägen till röret.

• Tillämpa ABS lim på ena änden av den nyligen klippa bit av röret, och en i slutet av en ABS Rak koppling. Skjut kopplingen till änden på röret och håll i 30 sekunder. Lim runt befintliga röret skär som har gummi kopplingen tryckte på den. Också limma de återstående inne i slutet av kopplingen. Skjut kopplingen på befintliga rör slutet och håll i 30 sekunder.

• Glider flexibel gummi koppling på nyligen skära rör slutet, så halva kopplingen är på det nya röret, och till hälften på det befintliga rör. Dra åt skruvarna bifogas metal banden kring varje ände av kopplingen. Detta kommer att hålla kopplingen till röret.

• Häll vatten ner kloakledningen och leta efter läckor vid två lederna håller i den nya avloppsrör på plats. Omge gummit koppling med blinkande. Hålla den på plats med tråd. Fyll hålet med nyligen blandat cement.