mynewspapers.net

Hur att reparera automatisk tak klädselTaket stoppning i en bil kallas en headliner. Det är ett kompositmaterial som har en del olika ansikte och uppbackning. Den ansikte kan vara tillverkad av olika material, inklusive miljövänliga alternativ. Stöd är polyuretanskum som följer direkt till taket av bilen. Över tid, detta tyg och skum börjar komposit SAG; så om du vill hålla din bil ser sitt bästa, kan du lära dig hur man reparera automatisk tak klädsel.

Instruktioner

• Ta bort alla element från bil taket komma åt stoppning. Ta bort skruvarna från armaturen med en skruvmejsel för att ta bort locket. Också, ta bort visir och galgar med en Phillips skruvmejsel. Ta sedan bort trim runt headliner på bilen. Du kan göra detta genom att bända bort med en platt skruvmejsel eller genom att ta bort dess skruvar först, till exempel, trim runt pelaren. Se till att ta bort endast de delar av trim som är direkt anslutna till taket klädseln. Slutligen, ta bort säkerhetsbälte maskinvaran eller dess plastskyddet endast, beroende på inredningen i din bil. Om du behöver ta bort bultarna, Använd en skiftnyckel.

• Ta bort headliner styrelsen när alla andra element tas bort, sänkas eller tas bort. Headliner styrelsen är lika länge som bilen är bred så borttagning kan vara svårt. Ta av hela styrelsen, ta bort dess trim först.

• Skal av det gamla tyget från headliner styrelsen. Eftersom styrkan i klister försvagar över tiden, ska avlägsnande av klädseln vara en lätt uppgift.

• Kontrollera headliner styrelsen för alla lim eller tyg rester. Behandla ytan med fint sandpapper att ta bort all smuts och rester.

• Ta bort klädseln från taket på bilen, långsamt och försiktigt dra den bort. Leta efter eventuella problemområden, till exempel läckage från tak eller hängande stoppning runt de olika delarna och på sidorna. Var noga med att inte skada tyget och skum combo eftersom du kommer att att släppa ut den samma tillbaka på taket. Om du köpt nytt tak material, sedan helt enkelt koncentrera sig på att ta bort varenda bit av tyget och inget annat.

• Rengör den nedre sidan av biltaket nu när det är helt bar. Använd en stålborste och en slipande svamp för att avlägsna alla skräp och smuts. Använd sedan en fin svamp att göra området slät och torka den ren en sista gång.

• Tillämpa stoppning lim eller klister genom besprutning frikostigt över taket ytan.

• Placera tak klädseln på bil tak ytan, att se till att det finns ingen luft bubblor eller rynkor. Tryck med båda händerna att göra tyg och skum sammansatta följa bestämt och säkert ytan. Dra tyget på sidorna att uppnå maximal täthet och förhindra eventuella rinningar.

• Installera om alla delar på och nära bil taket.