mynewspapers.net

Hur att rensa upp din kredit referensfil efter konkurs

Hur att rensa upp din kredit referensfil efter konkurs


Antalet personer som ansöker om konkurs ökade 249 procent mellan 2000 och 2009, Citizens Advice Bureau rapporter. De flesta människor konkursansökan blir medvetna om de skador som det gör deras kreditvärdighet. Klassificeringen dålig innebär berättar i huvudsak potentiella långivare att konkursgäldenären inte betalar sina skulder och är därför ett mycket riskabelt person för att erbjuda krediter till. Det är dock möjligt för en konkurs person att börja reparera sin kreditvärdighet, vilket gör honom till en mer attraktiv möjlighet för framtida utlåning.

Instruktioner

• Begära en kopia av din fil från tre stora kredit referens organ: Equifax.co.uk, Experian.co.uk och callcredit.co.uk. Kontrollera noga att den information om dig är korrekt. Vilseledande information kan ytterligare skada någon chans att säkra kredit. Fråga kredit referens byrån att uppdatera eller ta bort eventuella felaktiga poster och observera utsläpp.

• Få i röstlängden (om du inte redan är) genom att besöka aboutmyvote.co.uk. Det är viktigt att ditt namn och adress registreras med din lokala myndighet så att potentiella långivare kan kontrollera din adress.

• Betala räkningar i tid. Saknade kreditkort återbetalningar eller försumliga på autogiro för hushållets räkningar kommer ytterligare svärta ditt namn. Om din ekonomi är begränsad för en viss månad, kontakta långivare eller allmännyttiga företag att diskutera möjligheten till nedsatt utbetalning.

• Ansöka om kredit med långivare som har en beprövad meritlista av att tillhandahålla produkter skräddarsys efter de med dålig kreditvärdighet. Kreditkort är det vanligaste sättet för dem med förmågan att göra konsekvent månatliga avbetalningarna att förbättra sina betyg. Exempel är huvudstaden ett visum, Vanquis visum och Aqua MasterCard.