mynewspapers.net

Hur att rensa blåbär & kiwifrukt

Hur att rensa blåbär & kiwifrukt


Som många frukter, blåbär och kiwi kan odlas hemma, men är varken allmänt planterad i din trädgård. Blåbär växer på buskar och kiwi växer på ett träd, som båda kan planteras var som helst i ditt landskap och ger en skörd år om korrekt tenderade. Om du vill behålla våra blåbär och kiwifrukt blomstrande för att producera en maximal frukt skörd varje år, förvara buskar eller träd beskäras ordentligt.

Instruktioner

Blåbär

• Start beskärning blåbär buskar först efter att de har vuxit full rotsystem. Detta tar minst fyra tårar, enligt Wilson bröderna plantskola. Blåbär bör kräva lite beskärning före detta beskärning är faktiskt mer skada än nytta.

• Påbörja beskärning processen varje säsong efter det fjärde året genom att ta bort död ved och alla lemmar lider angrepp eller sjukdom. Död ved visas torrt och mörkt i jämförelse med friska träet på en blueberry bush och insektsangrepp och sjukdomar är både lätt upptäckas med blotta ögat. En ren kniv kan generellt användas för att ta bort stjälkar, men en stor stam kan kräva en beskärning såg.

• Skär av lemmar som korsar varandra och gnugga igen varandra, vilket kan orsaka sår på busken. Prova att ta bort endast en lem först för att se skadorna på den andra delgrunden. Om den andra delen har öppning på dess bark, skär det ut för att minska risken för sjukdom.

• Tunna ut det inre området av blåbär bush varje säsong genom att skära av upp en tredjedel av den Bushs lemmar. När gallring, välja lemmar som är nära insidan av bush att öppna upp det inre området runt den centrala gren, som möjliggör bättre luft och ljus omsättning.

Kiwifrukt

• Forma trädet kiwi under den första säsongen av utveckling. För att skapa en distinkt stam till trädet, ta bort lemmar och skott som visas den nedre delen av anläggningen. Skär dem bort vid basen, alldeles intill stammen.

• Skapa huvudgrenar under andra av utveckling. Som mest fruktbildningen träd, bör en kiwi träd ha endast fem eller sex huvudsakliga grenar att det finns gott om plats för frukt att utveckla. Grenarna på en kiwi träd växer i en semi uppåtgående riktning och kan behöva kopplas till marken tills robust nog att stå på sina egna. För att tråd grenarna på en kiwi träd, gör en insats i marken på vardera sidan av trädet, fäst trådarna grenen enligt anvisningarna och knyta trådarna insatserna.

• Utveckla huvudsakliga armar och ben, som växer bort huvudsakliga grenar under den tredje säsongen av utveckling. Hålla armar och ben ca 12 inches isär, vilket ger gott om utrymme mellan dem för utvecklingen av frukt.

• Ta bort de äldsta lemmarna på trädet i slutet av varje säsong. Ta bort gamla lemmar uppmuntrar tillväxten av friska nya delgrunder, vilka skapar knoppar lättare och, därför, ger mer frukt. Se till att alla armar och ben kvar på trädet varje år har tillgång till direkt solljus varje dag.

• Skära bort alla döda, sjuka eller angripna trä som det framkallar. När ditt kiwi träd har problemområden, vänta inte för säsongen vilande att beskära dem ut. Väntan kan leda till spridning av sjukdomen eller angrepp, orsakar en större förlust till växten.