mynewspapers.net

Hur att renovera bänkskivor i granit

Hur att renovera bänkskivor i granit


Bänkskivor i granit är plattor av vackra rock slipas och poleras till en nästan spegel finish. Med tiden yta dämpar och syror etch glans, efterlyser en renovering. Hyra en rock sander och medföljande kuddar att få tillbaka den utsökta bänkskivan att se ut som nya. Vara beredda att ha några buller, något damm i flera timmar men för en finish som kommer att lysa.

Instruktioner

• Sand bänkskivan börjar med tuffaste grus diamond pad avsedd för en torr slipning processen, bär hörselskydd för ljudet av sander. Arbete från ena sidan av disken till den andra i cirkelrörelser, tar dig tid att slipa bort eventuella ojämna fläckar eller repor.

• Torka ner disken med en lätt fuktad trasa för att avlägsna damm och grus från ytan, skölja det ofta i varmt vatten.

• Ändra pad till nästa pad med lite mindre grus. Upprepa den slipning och avtorkning process genom varje annan nivå av slipning grus tills du kommer till buffing pad. Ta dig tid att långsamt ta grovt ytan tillbaka till en blankpolerade yta.

• Tvätta slipad granit bänkskivan med en lösning av några droppe mild maträtt tvål och varmt vatten. Skölj ytan ordentligt och torka med en torr trasa.

• Täta ytan av granit med en granit sealer. Följ anvisningarna på förpackningen och låt torka.

• Polska graniten med en granit polska genom anbringande med en ren torr trasa och bär gummihandskar. Applicera det i cirkelrörelser och låt det torka till en tråkig töcken. Buff off polskt med en microfiber trasa arbetar i cirkelrörelser. Aktivera trasan ofta för att hålla polskt ansamlas på ytan av högspänningsnätet.