mynewspapers.net

Hur att rengöra rostfritt stål som är missfärgat från värmen

Hur att rengöra rostfritt stål som är missfärgat från värmen


Rostfritt stål har en fördel gentemot andra former av metall att det motstår rost. Rostfritt stål används på något område där metall kommer i kontakt med andra material regelbundet. Köksredskap av rostfritt stål är också populära eftersom de är lågt underhåll. Rostfritt stål kan dock bli strimmiga med fula värme fläckar. Det finns ingen anledning att leva med fläckar. Med några enkla hushållsprodukter, kan du ta tillbaka glans till din rostfria kastruller och stekpannor.

Instruktioner

• Tvätta av rostfritt stål med en mjuk trasa doppad i varmt vatten i vilka några droppar diskmedel flytande har upplösts. Använd inte slipande rengöringsmedel för rostfritt stål, eller annat rostfritt beläggningen kommer bort av metallen och den kommer så småningom rostar.

• Torr objektet rostfritt stål med en handduk.

• Doppa en trasa i vinäger och gnugga över ytan av rostfritt stål. Värme stråk bör börja gnugga bort av metall och överföra till duken. Fortsätta att gnida ytan av stål kraftigt tills inga fler ränder kommer bort av ytan.

• Häll en liten mängd mousserande vatten över en ren, mjuk trasa. Gnid trasan kraftigt över ytan av metallen tills alla spår av värmeskador har tagits bort. Metallen bör lysa och ser spegelklara gång.

• Häll en liten mängd olivolja på en torr, mjuk trasa. Gnugga in oljan i ytan av rostfritt stål att ge ytterligare skydd mot värmeskador och ta bort eventuella ränder orsakas av frågor än värmeskador.

• Ta bort all överflödig olja med en torr trasa före förvaring av rostfritt stål.