mynewspapers.net

Hur att rengöra rostfritt stål kastruller

Hur att rengöra rostfritt stål kastruller


Rostfria kastruller är mycket populära köksredskap; de är tuffa, tålig och lätt att underhålla. Nyckeln till att hålla din rostfria kastruller snygg som ny är att rengöra dem väl varje gång de används – i stället för att låta alla brända på fläckar utvecklas, vilket kräver mycket mer skrubber för att ta bort. Du behöver inte några speciella rengöringsmedel för rostfritt stål, men Undvik syror eller blekmedel.

Instruktioner

• Skölj bort din kastrull i varmt vatten för att avlägsna eventuella större matrester.

• Spruta lite milt rengöringsmedel till svamp eller mjuk tvättare och rengör kastrullen med långa, raka linjer. Rostfritt stål är benägna att repa, så Undvik slipande rengöringsmedel och tunga putsvantar och också undvika städning i cirkelrörelser, eftersom detta kan lämna repor.

• Skölj av ordentligt och sedan handduk torrt för att undvika vatten märken på krukorna.

• Fyll kastrullen med varmt såpvatten vatten Låt sitta i tjugo minuter. Koka i cirka 10 minuter på spisen för att ta bort fastnat eller brända på matrester. Skölja ur och sedan Rengör som vanligt.

• Blöt krukor i varmt vatten för att avlägsna tillverkarens klistermärken. Skrapa bort klistermärket med plast spateln när du ser det börjar svälla och lyft från stål-Använd inte metall för att skrapa bort klistermärken, eftersom detta kan repa kastrullen. Använda gnugga alkohol för att ta bort alla lim rester.