mynewspapers.net

Hur att rengöra plack och kalcium ur artärerna

Hur att rengöra plack och kalcium ur artärerna


Våra artärer bär blod och näringsämnen under hela våra kroppar. Inne i blodet är ämnen som kalcium, fett och kolesterol, vilket gör upp plack. Plack följer väggarna i våra artärer och orsakar ett tillstånd som kallas åderförkalkning, vilket är en förträngning eller igensättning av artärerna. Vissa aktiviteter som äta rätt, regelbunden motion och tar mediciner kan hjälpa för att rengöra plack och kalcium från kärlväggarna.

Instruktioner

• Äter en kost rik på frukt och grönsaker och omega 3 fettsyror. Omega 3 fettsyror finns i fisk som tonfisk och lax. Begränsa eller undvika transfettsyror eller mättade fetter såsom stekt mat.

• Motion dagligen i minst 20-30 minuter. Ta trapporna istället för hissen, gå på dina raster på jobbet eller göra gården eller trädgårdsarbetet kan alla lägga till ditt dagliga träningsprogram utan att behöva avsätta en separat motion rutin.

• Sluta röka. Rökning bidrar till överskott plack i blodkärlen, vilket kan resultera i tilltäppta artärer.

• Minska din stressnivå. Stress kan bidra till högre nivåer av plack och kalcium i artärerna. Lyssna till avslappning band, ta lugna promenader, sitta på din veranda och njuta av naturen, ta upp en ny hobby som tar hand om inomhus blommor, stickning eller läsa en rolig bok.

• Tar några mediciner som din läkare rekommenderar att ta bort överflödigt plack och kalcium från dina artärer. Kolesterol läkemedel kan återföra LDL eller dåligt kolesterol, som byggs upp i dina artärer. Högt blodtryck mediciner kan också bidra till att minska fet byggs upp på kärlväggarna.

• Prata med din läkare om en angioplastik om din läkare rekommenderar att förfarandet för att hjälpa till med blockering av plack och kalcium avlagringar. En angioplastik innebär att en tunn slang in i din blockerade artärer med en tråd som löper genom röret och en deflateras ballong bifogas i slutet av kabeln. Ballongen är fylld på området i blockeringen, klämma de fetthaltiga avlagringar mot kärlväggen, och en stent sätts på plats för att hålla artären öppen.