mynewspapers.net

Hur att reglera andningen medan du kör

Hur att reglera andningen medan du kör


Det är lätt att känna sig andfådd om du går för en lång sikt. Din kropp arbetar hårt för att hålla dina ben rör sig och ditt hjärta försöker pumpa tillräckligt med blod för att hålla systemet igång. Det är därför det är svårt att reglera din andning, men det finns några saker du kan göra för att se till att din andning inte går överstyr när du är ute för en körning.

Instruktioner

• Andas genom munnen i stället för bara genom näsan. Många människor tenderar att andas genom näsan när man går om sina vardagliga aktiviteter, men när du kör, din kropp behöver extra syre och kan inte få det tillräckligt snabbt om du bara andas genom näsan. Inte blockera din näsgångarna, dock. Du kan få mer luft om du bara andas naturligt genom näsa och mun.

• Upprätta en regelbunden andningsmönster. Som du kör, tid din andning till musiken du lyssnar på eller taktslagen i dina fotspår på trottoaren. Detta hjälper dig att reglera din andning och hålla den stadigt. Prova till exempel en 2-2 andningsmönster som du börjar din kör. Det innebär att du tar ett andetag som du tar två steg, sedan andas ut medan du tar två steg. När du börjar springa snabbare, behöver du att ta in större andetag i och kortare andetag ut, så du bör försöka öka ditt mönster till en 2-1. Två steg under din inhale och ett steg medan du andas ut.

• Ta ett djupt andetag under din springa om du börjar känna dig andfådd eller du känner kramper kommer på. Din kropp tiggeri för syre som du springa och ta ett djupt andetag som fyller hela lungorna säkerställer att syre kommer till botten av dina lungor och inte bara toppen. Stoppa din kör några sekunder om du behöver till för att ta ett djupt andetag eller två.

• Fokus på magen andas snarare än bröstet andning som du kör. Det kan du ta i mer syre och bli mer koldioxid. Träna magen andas innan din kör av liggande på golvet med ena handen på magen och den andra på bröstet. Ta djupa andetag in och ut. Oavsett vilken hand rör sig mest är typ av andning du gör. Justera din andning så du främst andas genom magen snarare än bröstet.