mynewspapers.net

Hur att rätta till en tomatsoppa som är för söt

Hur att rätta till en tomatsoppa som är för söt


Tomatsoppa bör ha en söt kant till den. Dock vissa tillverkare över do sockerhalten, och de som har känslighet för sötma kan ångrar köpa det märket. Var inte orolig. Sötma i tomatsoppa kan korrigeras. Även när det är redan i skålen är det inte för sent.

Instruktioner

• Hålla äppelcidervinäger i ditt skafferi för dämpning ner sötma i recepten du laga mat om du inte har en söt tand. Lägg en tesked vinäger till din soppa när det har uppvärmd av är fortfarande i pannan. Rör ättika i väl i en minut och sedan testa smaken. Om det är fortfarande alltför söt, upprepa cykeln.

• Tillsätt salt till soppan om du inte gillar vinäger. De flesta hushåll har salt i sina köksskåp. Det är en vida använd krydda. Lägga till en generös skaka från salt potten i din soppa som det värmer. Rör i en minut och sedan smaka resultaten. Om soppan är för söt, lägger lite mer salt och smaka igen.

• Skala ner dessa doser om soppan redan i din skål. Det kan vara att de andra i familjen som sötma av tomatsoppa och så det enda sättet för dig att få en soppa som behagar dig är att ta itu med din individuella servering. Bara sätta ett par droppar ättika eller en nypa salt i soppan och sedan cirkeln din sked i skålen till blanda det genom hela soppan. Försök resultaten och om det inte har ganska mattas sötma lägga lite mer.