mynewspapers.net

Hur att Rack din Klätterutrustning

Hur att Rack din Klätterutrustning


Traditionella eller trad klättring kräver många bitar av redskap. Klättrare placera redskap, kallas skydd eller "pro," i sprickor i berget som de ascend. Om de faller, fångster redskapet dem. Trad klättrare behöver komma åt varje bit lätt när de klättrar. Många klättrare klippa sina redskap för att axla stroppar som kallas inredningar din utrustning. Detta system gör att klättrare att hålla sina redskap organiserad och på hand och gör det enkelt att lämna bort hela stativet till nästa bly klättraren i din grupp.

Instruktioner

• Prata med din belay partner om hur du vill organisera dina prylar. Du bör komma överens innan du börjar klättra för att underlätta snabb och enkel redskap hand-offs.

• Bestämma vilka delar av utrustning du vill för att klättra du är på väg att göra. Varje klättra kommer att kräva olika belopp, typer och storlekar av redskap. Konsultera en guidebok eller be lokala klättrare om information om en viss rutt.

• Rack de redskap du behöver för detta klättra. Klipp varje bit av pro till en karbinhake och klipp varje karbinhake till din sele. Din sele kan organiseras på många olika sätt. En gemensam strategi är att lägga större bitar mot baksidan och mindre framme. Klipp din mutter verktyg, löpare och diverse delar av utrustning till redskap öglorna på din sele.

• Placera sjalen över axeln. Din utrustning bör hänga på din rygg och sida och bör inte hindra klättring. Bär din sele så att handen dominerande klippning har enkel tillgång till din utrustning.

• Efter varje klättra, omorganisera ditt rack. Reda ut din löpare, lossa varje bit av pro och ordna om dem för din nästa klättra.