mynewspapers.net

Hur att plantera potatis i upphöjda bäddarPotatis är en lättskött växt i trädgården så länge deras grundläggande behov tillgodoses. De kräver främst god, lös jord att producera deras ätliga knölar. Hårda jordar eller de med massor av stenar tenderar att hämma tillväxten av potatisknölarna eller producera oätliga rötter. En upphöjd bädd kan du lämna korrekta markförhållandena till din potatisplantor även om du bor i ett område med dåliga markförhållanden.

Instruktioner

• Lägga färsk kompost till upphöjd bädd och arbeta den i marken. Lägga till tillräckligt kompost så att sängen ovan markytan är minst 8 inches. Jorden i upphöjda bäddar bryter ner varje år och måste fyllas innan varje våren plantering.

• Tillämpa 1,36 kg. 10-10-10 analys gödselmedel till varje 100 kvadratfot trädgård säng. Arbeta gödselmedlet i marken i en upphöjd bädd med en kratta efter ansökan.

• Släta ytan av jorden i sängen, sedan använda en murslev för att göra 4-tum-djup plantering diken för varje rad i potatis. Space skyttegravarna 1 fot apart.

• Plats utsädespotatis i botten av diken, avstånd dem 9 inches isär längs varje dike. Plantera potatisen så den bud eller spira är vänd uppåt. Omfatta utsäde bitar med 4 inches av jord när de är planterade.

• Vatten upphöjda sängen direkt efter plantering. Fukta jorden i en upphöjd bädd till åtminstone marken nivå, men undvika alltför vattning och fuktig jord.

• Täcker den upphöjd bädd med en 2-tums lager halm marktäckning när potatis växterna är 4 inches tall. Kompostmaterial bevarar markfuktighet och förhindrar knölarna bildar precis under jordytan blir solskadad.